04
Sat, Jul
0 New Articles

politiek

Arnhem - Minister Kamp en astronaut André Kuipers sluiten op maandag 4 juli in Arnhem de Energiedialoog af. In de afgelopen drie maanden is heel Nederland door hen uitgenodigd om mee te denken over en ideeën aan te dragen voor de energievoorziening van de toekomst.

kuipersNederland staat voor de opgave om in de komende 35 jaar de energievoorziening bijna volledig te verduurzamen. Burgers, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en andere partijen zijn tijdens meer dan 125 bijeenkomsten in het hele land betrokken bij de keuzes die hiervoor nodig zijn na 2023.

Tijdens de slotbijeenkomst worden de eerste opbrengsten van  de Energiedialoog besproken door minister Kamp en ambassadeur André Kuipers. Ook gaan verschillende organisaties zoals Energiecoöperatie BRES Breda, VNO-NCW, de Groene 11, IPO en VNG in korte pitches presenteren wat zij gaan doen om de energietransitie te versnellen.

Tijdens de Energiedialoog Junior hebben basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ideeën bedacht voor energiebesparing. Maandag wordt de winnaar bekend gemaakt van de klas met het beste idee. Alle meningen, ideeën en voorstellen die tijdens de Energiedialoog naar voren zijn gekomen, worden na de zomer samengevat en in een rapport openbaar gemaakt. De opbrengsten worden in het najaar betrokken bij het opstellen van een agenda voor het energiebeleid voor de langere termijn.

Schermafbeelding 2016 05 04 om 12.41.39