18
Fri, Sep
17 New Articles

Biba Salú

VASELINE - Waarvoor is vaseline goed voor. Hier enkele tips voor het gebruik van. In meeste huis heb je een potje vaseline staan, voor gebruik van lichaam smeren voor een zachte huis, haren kammen of wie weet voor wat nog meer gebruik je vaseline. Hier heb je enkele tips voor gebruik van vaseline. 

1. Lipstick

Heb je geen lipstick bij de hand of kan je die perfecte kleur maar niet vinden? Dan kan je met Vaseline je eigen lipstick maken! Mix een beetje oogschaduw door een wat vaseline. Op deze manier kan je zelf de perfect kleur mixen! Je kan ook een beetje Vaseline op je tanden smeren voordat je de lipstick aanbrengt op je lippen.

vaseline2. Makeup verwijderen
Make-up remover op. Werkt Vaseline ook heel goed om je make-up te verwijderen. 

3. Voetverzorging
Wil je mooie zachte voeten? Smeer ze dan eens in met Vaseline! Voor een nog beter effect is het handig om dit een nachtje te laten intrekken, trek dikke sokken aan. De volgende ochtend zullen je voeten heerlijk zacht aanvoelen!

4. Lip en Body Scrub
Met Vaseline als basis kun je heel gemakkelijk zelf een scrub maken. Mix wat kristalsuiker en een beetje vaseline door elkaar en je scrub is al klaar! Deze is perfect om de droge velletjes van je lippen te scrubben zodat je lippen er mooi verzorgd uitzien. In plaats van suiker kan je ook grof zeezout gebruiken, deze scrub is heel geschikt voor de rest van je lichaam!

5. Wenkbrauw Gel
Vaseline je redder in nood. Die wilde haren zijn zo onder controle met een beetje Vaseline. Breng een beetje Vaseline aan op je wenkbrauwen en ze zullen de hele dag netjes en mooi glansje hebben! Je kan Vaseline ook gebruiken om het epileren van je wenkbrauwen makkelijker en minder pijnlijk te maken door met Vaseline de huid wat soepeler te maken.

6. Highlighter
Wanneer je net het laatste beetje van je highlighter hebt opgemaakt kun je gelukkig ook naar je pot Vaseline grijpen. Dit geeft hetzelfde effect voor een veel lagere prijs! Breng een beetje Vaseline aan op je jukbeenderen voor een mooi effect. Doe dit ook op het cupidoboog, onder je wenkbrauwen en aan in je binnenste ooghoek.

7. After sun
Wanneer je door de zon bent verbrand kan dit heel pijnlijk zijn. Vaseline kan gelukkig voor verlichting zorgen.Breng een ruime hoeveelheid Vaseline aan op de verbrande huid en laat het goed intrekken. Dit zorgt ervoor dat de huid niet meer zo trekkerig aanvoelt. Daarnaast is het lekker verkoelend en zorgt het ervoor dat de huid niet snel uitdroogt en gaat vervellen.

8. Krijg een vastzittende ring van je vinger
Het kan gebeuren dat je een ring om hebt die je met geen mogelijkheid meer van je vinger af krijgt. Je kent vast wel het trucje met water en zeep om een vastzittende ring van je vinger te krijgen. Vaseline werkt net zo goed!

9. Conditioner
Als je last hebt van beschadigd haar kan je Vaseline ook heel goed gebruiken als conditioner voor je haar! Vaseline helpt door je haar weer een verzorgde loop te geven en af te rekenen met die droge puntjes. Neem een beetje Vaseline in je handen en wrijf deze tegen elkaar. Haal vervolgens je handen door je haar en geef wat extra aandacht aan de puntjes. Gebruik niet te veel want dan wordt je haar erg vet!

10. lippenbalsem /Balm
Als je droge lippen en zwaar toe bent aan een goede lippenbalsem kan je ook Vaseline gebruiken. Voor je het weer zijn je lippen weer zacht. Breng een beetje Vaseline aan op je lippen voordat je je lippenstift aanbrengt. Op deze manier blijven je lippen de hele dag verzorgd en blijft je lippenstift ook mooier zitten!

11. Mascara
Vaseline werkt ook perfect om jezelf een mooie oogopslag te geven. Je wimpers krijgen van de Vaseline een mooie glans. Het kleurt je wimpers niet zoals mascara maar je wimpers krijgen wel dezelfde lift en glans. Ideaal dus voor natuurlijke look. Wanneer je vaker Vaseline op je wimpers aanbrengt zullen ze uiteindelijk langer worden. Wie wil dat nu niet!

12. Nagellak verwijderen
Breng Vaseline op de huid naast je nagels er ontstaat een soort barrière tussen de nagellak en je huid. Als je klaar bent met lakken en je nagels droog zijn wrijf je heel gemakkelijk de vaseline en de gemorste nagellak van je vingers. Je kan ook Vaseline gebruiken om je potje nagellak gemakkelijker open te krijgen. Smeer een beetje Vaseline op de schroefdraad en je potje nagellak zal iedere keer soepel open gaan.

13. Spraytan verzorging
Wanneer je graag een zomers kleurtje wil in de wintermaanden kan je een spraytan nemen bij een salon. Het enige probleem is dat spraytans soms lelijke strepen en vlekken achterlaten. Dit komt doordat de spraytan donkerder wordt op droge en dikke huid. De oplossing is Vaseline!

14. Knieën en elleboog
Smeer wat Vaseline op je knieën, ellebogen en hielen. Zo voorkom je vlekken.

15. Goed tegen luizen
Luizen houden niet van vaseline. Merk je dat je kind luizen heb smeer dikke vaseline in zijn haar en was het de volgende dag of later opde dag

16. Goed om op je leren jas en leren schoen
Zijn jou leren schoenen of jas droog smeer hem in met wat vaseline 

17. Voor tatoo
Heb je tatoo op je hand smeer hem goed in, het beschermt tegen irritatie en jeuk

18. Voor scheren
Gebruik vaseline als scheerolie en scheergel

19. Luieruitslag
Om luieruitslag te voorkomen smeer je baby in met vaseline

20. Voor de koude dagen
Wanneer het erg koud is en het vriest buiten kan je vaseline op je gezicht smeren tegen de kou