21
Sun, Jul
0 New Articles

Recepten

RECEPTEN - KARNI STOBÁ is een heerlijke hoofdgerecht vanuit de Antillen. Het is een makkelijk gerecht. Sommige eten het met brood of rijst of gebakken friet. Karni stobá kan je op elk moment eten in de middag of in de avond op een feest of een evenement.

INGREDIENTEN ZIJN:

1 kilo runderriblappen of soepvlees
1 ui in kleine stukken
½ gele paprika en ½ rode paprika in stukken
1 winterwortel in schijfjes
1 el komijnzaadjes
2 el tomatenpuree
2 el ketjap manis
½ el kristalsuiker
1 el olijfolie
2 el boter
halve liter runderbouillon of doe je extra water en runderbouillon (ongeveer een kwart kopje water)
peper naar smaak

Het vlees in stukjes snijden. Je kunt het in een pressure cooker koken dan word die sneller zacht, doe een bouillon erbij voor de smaak. (niet te zacht).
In een braadpan doe je de boter en laat dit niet té bruin worden. Doe de ½ el suiker erin (vuur laag) en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Nu de rest van de boter én de olie in de braadpan doen, het vuur hoger zetten zodat alles goed verhit en bruin wordt. Braad het vlees, eventueel in porties, al roerend hierin wat bruin. Indien nodig nog wat boter of olie toevoegen, maar niet teveel.

Al roerend toevoegen: de komijnzaadjes, de tomatenpuree, de stukjes ui, de stukjes knoflook, de stukjes paprika, de schijfjes wortel, het pepertje en de ketjap manis. Meng alles goed door elkaar en giet dan al roerend telkens wat hete bouillon erbij. Ongeveer ruim de helft. Je kunt er altijd nog meer bij doen als de saus te dik wordt.. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat je karni stobá nu zachtjes pruttelen tot het zacht en mals is. Blijf proeven en doe er indien nodig nog peper etc. bij.

Tips: je kan olijf, aardappel, pruim erbij voegen

Serveren: witte rijst, aros moro(rijst met bonen), tostones, friet en sla of advocado erbij.