01
Wed, Dec
0 New Articles

Ingezonden

WILLEMSTAD - Al diverse artikelen heb ik in het verleden geschreven waarin ik eigen ervaringen van doping in de sport rapporteerde en signaleerde.

Ik werd met de grond gelijkgemaakt als ik weer met voorvallen kwam en de wereld was op sommige momenten te klein. Zeker als het meldingen waren naar voetbalclubs of grote evenementen waar alle sporters zich schuldig maken aan het oppeppen van hun kunnen.

Zelf heb ik Nederlandse topvoetballers dagelijks spuiten zien halen om weer opgepept te worden en persoonlijk werden deze middelen aangeboden toen ik in de Nederlandse top handbal zat en omdat ik weigerde uit de selectie werd gezet.

Maar bijna wekelijks is er wel een slachtoffer die de top moet verlaten door ongekende blessures en het miscalculeren van de pepmiddelen.

En wat zien we weer ook lokaal gebeuren? Jongeren die met bosjes afhaken of zelfs het leven laten omdat ze boven hun kunnen moeten presteren en zo maar een extra spuitje of middel krijgen om met hartfalen levenloos op de grond terecht te komen!

NIEMAND doet iets omdat er megabedragen in het spel zijn en ondertussen worden gezonde sporters zo opgepept dat ze net over de limiet gaan en dat is voor vele het einde van hun sportcarrière maar tragisch genoeg ook bij diverse sporters het einde van hun leven.

Hoe lang laten ouders toe om hun kinderen zo plat te laten spuiten voor sport en aandacht?