01
Wed, Dec
0 New Articles

Ingezonden

WILLEMSTAD - Bent u ook een van de groot of klein bedrijven die hun gehele systeem op een of meerdere Dellservers of mainframe hebben staan? Nu, dan heb ik hier een vreselijke mededeling voor u.

Zoals u weet, Dell geeft 3 jaar tot zelfs 5 jaar garantie op uw server en als professional Dell server bezitter heeft u recht op technical service binnen 3-4 dagen (vervanging van onderdelen).

Maar dan gaat uw server kapot, zoals mijn Dell Precision Tower 7910 XCTO base gekocht bij een lokale dealer. De lokale Dell technicus/vertegenwoordiger laat die eerstkomende weken; 3 motherboards, nieuwe processoren, memory en power supply komen! De server blijft de error geven in de Dell bios. Deze error wordt doorgegeven aan het Dell service hoofdkantoor. Ondertussen waren we al 4 weken ZONDER replacement en je moet met losse machines verder gaan.

Na 2 maanden krijg je te horen dat de machine niet gemaakt kan worden en Dell hoofdkantoor moet gaan beslissen hoe verder. Weken later kwam de boodschap dat er een nieuwe server geassembleerd zou worden. Dan ben je blij, maar dat was voor korte duur. Kort daarna kwam vanuit Dell hoofdkantoor het telefoontje dat het één maand gaat duren eer het geleverd kan worden. Kort daarna kwam de meest vreemde e-mail vanuit Amerika, waar uit bleek dat de server op de lokale Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten stond en niet verkocht was aan ondergetekende! Verder werd aangehaald dat het bij de Amerikaanse wet verboden is hightech te leveren aan deze regio. Uitgezonderd de Zuid-Amerikaanse dealer die toestemming heeft Dell machines te verkopen die vrijgegeven zijn via de Amerikaanse wet voor deze markt (eilanden).

Het bouwen van de vervangende server, werd na vele maanden nog steeds niet afgehandeld door lokale dealer en Dell hoofdkantoor simpel omdat de machine illegaal op het eiland is en er gewacht moet worden op verdere actie vanuit beide groepen! Nu 4 maanden verder heeft ondergetekende als klant nog steeds geen vervangende server of enige vergoeding aangeboden gekregen en heeft ondertussen Dell hoofdkantoor weer 1 ½ maand bij de levering geteld. Er moet nu een “legale” machine gebouwd worden die wel naar onze eilanden mag! (Mails allemaal in bezit)

VOOR ALLE BEZITTERS
Bezit u een Dell server/mainframe dan heeft u of uw Dell dealer veelal deze besteld rechtstreeks vanuit een Amerikaans adres, maar NIET via Zuid-Amerikaans adres besteld! Wat wil zeggen dat er een grote kans is dat u een illegaal stuk techniek in uw bezit heeft en grote problemen gaat geven als u technische of hardware problemen mocht krijgen die lokaal niet verholpen kunnen worden!

Als u als bedrijf of bezitter bent van een Dell server/ mainframe en wil u meer weten over deze duistere elektronicahandel kunt u met me contact opnemen.