01
Wed, Dec
0 New Articles

Ingezonden

WILLEMSTAD - Gisteren plaatste ik het stuk over de “roestbak” die onze liegende regering nog denkt te kunnen verhuren.

Een raffinaderij die voor miljarden verbouwd moet worden en waar schadeclaims op liggen daar deze zich eindeloos schuldig maakte van het uitmoorden van onze eilandbewoners.

Maar gisteren kwamen er berichten binnen dat ik moest herschrijven dat de roestbak geen roestbak is en zeker geen wrak!

Goed, dit overkwam mij maanden geleden.

Op een gegeven moment kwam ik in een gelegenheid in gesprek met een PDvSA medewerker die zijn tijdelijke periode hier in onze roestbak volgens hem een hoge positie bekleedde.

Hij vertelde me letterlijk dat het onverantwoord is deze raffinaderij open te houden en dat opknappen geen optie is omdat de meest vitale delen een gevaar voor de gemeenschap zijn! Ik vroeg hem of andere dit konden bevestigen en daags daarna waren er nog eens twee werkende PDvSA medewerkers die zelfs na het bevestigen los lieten dat Curaçao diverse malen goed is weggekomen van een ramp daar dit wrak van een raffinaderij zeer ver achter is in onderhoud, laat staan in veiligheid!

Ik vertelde dit verhaal ook aan een oud-werknemer van deze roestbak en die bevestigde dat het een tikkende tijdbom is die geen bestaan meer mag hebben omdat hij de bevolking van Curaçao in gevaar brengt.

EN DAT is de reden dat we niet langer voor de gek gehouden moeten worden door zowel de regeringen, commissies en de vele personen die veel geld maken met deze tijdbom.

Wanneer gaat men dit beseffen dat het einde verhaal is en ook de 9 kijkers gewoon willen zien hoe het mogelijk is dat roest het zolang vol kan houden?