20
Sat, Apr
0 New Articles

Ingezonden

WILLEMSTAD - Dit weekeinde waren we aan het kijken wat er moet gebeuren om van Curaçao een paradijselijk eiland te maken.

Inleiding

Curaçao staat er om bekend dat deze geregeerd wordt door de maffia, een maffia die elke politicus in zijn macht heeft. Ook is de kerk die meent te moeten bepalen hoe men mensen behandelt. We somden de problemen op, problemen van drugs, maffia, verziekte politiek, corrupte justitie, ziekelijke pedofiele geloof. We weten dat dagelijks grote hoeveelheden drugs en wapens via de Curaçaose haven naar Nederland en het Midden Oosten gaan. We weten ook dat justitiële macht duidelijk met drugsmaten meet en niet met het geschreven wetboek. Vele zaken worden behandeld op “krantenknipselbewijs”. Justitie, politie en politiek zijn omkoopbaar en de vaste maffiagroepen maken de dienst uit op dit eiland. Veelal ook beschermd via een of ander geloof. Deze waren de hoofdpunten die als negatieve pool op het eiland naar buiten kwamen.

Als start:

Justitie

Het vervolgen van alle politici, justitie en politie die banden hebben met de maffia. Dit kan gebeuren als we een compleet nieuwe lichting justitie gaan zetten in het gerecht. Het moet een groep onafhankelijke rechters zijn die de wetten interpreteren zoals ze geschreven zijn. Ze moeten niet omkoopbaar en niet af te persen zijn door de maffia! Dat wil zeggen dat alle politie en personen werkzaam in justitie inclusief Openbaar Ministerie en Procureur Generaal onafhankelijk gescreend moeten gaan worden en ook verplicht de haardrugstest toe te laten.

Politiek

De huidige en oud-politici worden allemaal vervolgd en uitgezocht welke corrupte handelingen ze verricht hebben. Ook zullen alle politici een haardrugstest moeten toelaten. Na screening van de politici en waarbij onrechtmatigheden worden gevonden, worden deze personen vervolgd en veroordeeld. Onschendbaar is geen optie in deze huidige wereld en zeker niet in de politiek. De nieuwe politici zullen, in de vorm zoals het Zwitsers model, kennis van hun werk moeten hebben en weten hoe een land te besturen. In Zwitserland zijn het mensen, ieder met zijn eigen specialiteit en kennis, die verplicht worden zich 3 jaar lang in te zetten voor hun land.

Overheid

Alle overheidsbedrijven worden afgestoten. Een regering is geen zakenman maar moet zich bezighouden met regeren. Er moeten concurrerende bedrijven opgestart worden en zakelijk zal de beste overleven. Zo krijgen we een beter product met normale prijzen. Het gehele overheidsapparaat en alle ambtenaren worden per direct ontslagen! Iedereen kan solliciteren voor de opengevallen banen en er worden op die plaatsen personen gezet met de nodige en beste studies en ervaring. Politiek kan niemand meer geplaatst worden.

Maffia

Het aanpakken van de maffia is zeer gemakkelijk. Alles gaat via banken die meldingsplicht krijgen. Verder het belangrijkste is dat er een vrijgestelde drugsbeleid komt! Dat wil zeggen, iedereen die welke drugs wil gebruiken dan ook wordt gecontroleerd door artsen en de drug zal gratis verstrekt worden. Dat haalt de exorbitante drugshandel geheel neer en er is geen illegale handel meer in welke drugs dan ook. Het is legaal net zoals de drank en pillen van de farmaceutische handel.

Geloven/kerken

Mensen blijven vrij in het geloven waar zij in geloven. Ten eerste er zullen geen belasting en financiële vrijstellingen meer zijn voor welk geloof dan ook. Ook zal elke vorm van subsidie of financiële bijstand worden afgeschaft. De kerk of geloof die tegen de wet handelen, zullen aangepakt worden. Hier denk ik aan de vele pedofiele priesters die lokaal gedumpt worden door een Vaticaan maar ook aan al die religieuze gemeenschappen die zich vergrijpen aan kinderen. Hieronder vallen dan ook de diverse jeugdopvang en internaten.

Een ieder die zich misdraagt tegenover minderjarigen zullen opgepakt, vervolgd en veroordeeld worden, welk geloof, welke kerk of instelling dan ook.

Economie

De economie kan zeer groot worden als we de elektronische wereld binnen gaan brengen. Op het ogenblik liggen we zeer sterk achter in de nieuwe wereld die geheel uit elektronica bestaat. Het data center moet uit handen van de maffia gehaald worden net zoals het vliegveld, vliegmaatschappij en diverse financiële instellingen. Ook kan het land Curaçao een beleggingsparadijs zijn en moet het mogelijk zijn dat de trust weer in ere wordt hersteld. Geld sluizen van landen met belachelijke belastingsregels moeten hier een open plaats zijn en hun geld stallen op de plaatsen zoals we in Luxemburg, Zwitserland kennen.

Iedereen heeft recht op een woning. De gehele grondverdeling en het gehele eiland moeten nauwkeurig in kaart gebracht worden. Elke koop, huur of erfpacht moet voldaan zijn en vast staan op de huidige eigenaar. Zo niet moet er een herziening komen van de grondtoekenning. Iedereen gaat recht krijgen op een huis. Grote stukken grond in overheidsbezit of privé bezit moeten vrij komen. Bij geen bestemming moet er ontneming komen.

Grenzen

De grenzen worden gesloten. Een persoon die niet werkt of meedraagt aan de opbouw van het eiland wordt geweigerd of teruggestuurd naar het land van herkomst.

Gevangenis

Al het personeel zal ontslagen worden. Men kan opnieuw solliciteren maar dan onder zeer zware regels. Ook zal men gescreend en bij gevonden onrechtmatigheden bestraft worden. De gevangenis zal gezuiverd en niets zal meer getolereerd worden. Het moet een menswaardig gebouw zijn waar gevangenen ook weer kunnen gaan werken aan een legale toekomst.

Raffinaderij

De raffinaderij wordt afgebroken en de gehele olie industrie is een achterhaald en doodbloedende handel en energiebron. Curaçao gaat de nieuwste technieken binnenhalen. Curoil zal langzaam maar zeker geen olie leverancier zijn en zal voor zolang nodig, opgedragen worden in te kopen onder de laagste prijzen. Een eventuele tweede olieproductenleverancier is welkom.

Elektra

De Tesla onbeperkte energiebron zal hier op het eiland geplaatst worden, de dan gratis binnenkomende energie is vrij te verkrijgen. Zo zijn er geen exorbitante elektraprijzen meer.

Water

Bij het drinkwater gaan meerdere distillatie bronnen komen. Dat via de nieuwste / meest moderne technieken die nauwelijks kosten met zich meebrengen.

Gezondheidszorg

Deze zal ook geheel op de schop genomen worden. Iedereen zal worden ontslagen en dan op kunnen en werklust weer geplaatst worden. Doctoren die er een nevenhandel op nahouden moeten allen op non-actief gesteld worden daar zij hun eigen handel propageren en mensen onnodig opereren om hun handel te verkopen aan de verzekering. Gezondheidszorg wordt geheel vrij. Het nieuwe ziekenhuis kent dan nog maar een klasse en gelijke behandeling. Verder wil het zeggen dat SVB opgedoekt moet worden en een medisch onafhankelijk orgaan alles gaat dirigeren.

Werk

Werk is er voor iedereen te garanderen die wil werken want er zullen diverse industrieën gaan komen waar iedereen een boterham in kan verdienen.

Tot slot

Kortom, er zal met de botte bijl gehakt worden en eerst zorgen dat we niet meer interessant zijn voor de huidige en komende maffia. Deze maffia moeten we bij elk huidig en komend project doorlichten. Waar komen hun financiën vandaan? Komen ze vanuit een illegale financiële tak worden deze projecten ontnomen of geweigerd.

We hebben een kans van slagen als de corruptie en maffia worden verslagen. Verder is het zeer belangrijk dat de mentaliteit van de lokale mensen van het eiland gaat veranderen. Zij moeten weigeren nog bloedgeld aan te nemen van de criminele politiek en maffia.

Het is momenteel wel de bevolking die hun eigen ondergang in stand houdt en activeert. Door aan te nemen en uit te voeren wat hun opgelegd wordt door deze corrupte bende breken ze hun eigen toekomst af.

Laten we samen gaan werken aan een betere samenleving en laten we beginnen bij ons zelf!