01
Wed, Dec
0 New Articles

Ingezonden

Willemstad - Boven de Meteo warnings staande De meteo geeft momenteel vrijwel dagelijks warnings uit over de extreme hitte die er gaande is en dat we er voorzichtig mee om moeten gaan en ons zo koel mogelijk moeten houden. Ook scholen hebben een verkort lesrooster!

Dan sla je de kranten open en zie je pagina’s grote advertenties dat Aqualectra hele wijken voor 5 tot 6 uur lang afsluit van elektriciteit omdat er dan zogenaamd onderhoud is! Volgens directeur Jonis is onderhoud nodig en ik ben het helemaal met hem eens. Maar zoals hij ook mij eens vertelde, onderhoud is een langere termijn planning en dus niet acuut nodig! Nu we in een warmtegolf zitten lijkt het mij onmenselijk om hele wijken voor 5-6 uren plat te leggen omdat er “zogenaamd” onderhoud is.

Ik schrijf “zogenaamd” omdat ik een van de laatste keren alle wijken en straatjes, bij een zogenaamde “onderhoud” ben afgereden er niet EEN wagen gezien heb die maar ergens onderhoud pleegde! Onderhoud staat veelal voor gewoon het tekort van stroom die gespaard moet blijven voor andere bepaalde delen van het eiland!
Het ergste is dat Aqualectra meent boven de officiële warnings van een meteo te kunnen staan! Dat is wel heel erg en tekenend voor deze firma. Ze hebben lak aan hun betalende klanten en je zoek het maar uit met deze hittegolf! Dat lijkt het motto van deze Aqualectra!

Wanneer gaat er politiek of van hogere hand ingegrepen worden bij deze onmenselijke figuren die deze regels maken bij dit bedrijf en mensen in momenteel 36-38 graden laten zitten voor 5-6 uren lang en zelf zittend in overgekoelde airco’s? Niet denkende aan de oudere generatie, toeristen en mensen die afhankelijk zijn van hun fan en wat afkoeling! Simpel onmenselijk Aqualectra directie!