08
Sat, May
0 New Articles

Ingezonden

Ik herinner me nog als de dag van vandaag het gesprek wat ik had met heer David Dick, die toen minister van justitie was, samen met heer Piar en dat heer Dick zeer fel tekeer ging over de intocht van Chinezen op ons eiland.

"Ik zal er alles aan doen om deze invasie tegen te gaan" waren zijn woorden. Kort daarna was hij geen minister meer!

Het eiland wordt al vele jaren overspoeld met legale maar ook vele illegale Chinezen die werkelijk met bosjes op het eiland komen. We zien op elke hoek van de straat wel een of andere Chinese toko of restaurant. Waren het in het verleden alleen de restaurants nu verkoopt de Chinees in uw straat alles wat er maar te koop is. Buiten de vele illegale casino's hebben ze ook al een groot deel van de lokale handel in handen. Zelfs Bandabou wordt overspoeld met oerlelijke gebouwen (bunkers), neergezet door eigen mensen, waar alles wat te verkopen is te koop aangeboden wordt. Of het nu illegaal is of niet, het is via hen aan te komen en hun toevoer van artikelen zijn blijkbaar ook in eigen beheer.

Buiten dat er een gammele kassa is die alles bijhoudt zijn er onder de toonbank diverse schriften en oude dozen waar geld in verdwijnt. De BAB doet een inval en enkele dagen later gaat mevrouw of meneer Chinees weer gewoon door met haar/zijn handel.

Maar of deze handel nog niet genoeg is, China komt verder oprukken. Nu is dat niet verwonderlijk als je een bevolking hebt van 1,376,049,000 mensen en dan kan het daar wel eens krapjes worden. Ook is China het land wat geld te veel heeft en door hun manier van handel drijven hebben ze werkelijk overal rond de wereld tegoeden of zakken vol geld ter beschikking. De Chinezen kunnen kopen wat ze willen en dat doen ze dan ook. Wereldwijd koopt men op waarvan men denkt dat het meer geld op kan leveren maar er wordt ook gekocht omdat men zaken wil manipuleren en zaken naar hun hand wil zetten.

En dan komt Curaçao om de hoek kijken wat een zeer belangrijke ligging heeft zeker als men denkt aan de rijkdommen in Zuid Amerika.

De weg hier op het eiland Curaçao is duidelijk, en we hebben die weg al eens eerder gezien in ons gewezen koninkrijk, en dan praten we over Suriname. Want hoe gaat een chinees te werk. Men komt hard werkend het land binnen of men komt met de geldbuidel en men gaat de barmhartige Samaritaan uithangen en begint met geld te strooien.

Nu, het hardwerkende deel is nog niet veel mis mee al zullen ze veel zwartgeld hebben en veel verduisteren via gokken en duistere handel. Hun banksysteem is de matras op hun bedden en ze werken nauwelijks met instanties die hen zouden kunnen controleren. Maar de geldstrooiers hebben een andere opzet en dat zagen we bijvoorbeeld in Suriname waar superrijken onder de Dalian Group daar gouden bergen gingen beloven. Hele dorpen zouden er gebouwd worden en er werden exorbitante schenkingen gedaan om maar voet aan de grond te krijgen in de Surinaamse politiek!

Is dat niet wat we toevallig ook op Curaçao zien? Worden er hier momenteel ook niet politici omgekocht of in hun politieke campagnes gesteund? Er worden belachelijke grote investeringen gedaan door deze groep Chinezen.

Door deze belachelijke bedragen te pompen in de politiek en een land, kocht men werkelijk de gehele Surinaamse politiek op. De Surinamers zijn geen baas meer over hun eigen land wat men eens had. Zagen we dat overigens ook niet in Amerika gebeuren? Misschien op een iets andere brute manier maar wel met hetzelfde resultaat? In Suriname werd gesmeten met geld door een zekere Dalian Group en de landbouwmachines en gereedschap ter waarde van 5 miljoen werden geschonken in ruil voor zaken die het licht niet mochten zien. Ook werden ministers omgekocht waar even 3 miljoen ingestoken werd en waar we op ons eiland het idee hebben dat het ook hier gaande is.
Dalian group gaf voor ruim 320 miljoen weg en men begon met eigen industrieën in vele takken. De bodem werd sterk vervuild en er werden alleen Chinese werknemers in dienst genomen!

Valt u niets op? Wat is er met ISLA nu gaande? Een ISLA die Venezuela nu los heeft gelaten en waar Venezuela nu zegt dat ze stoppen met die roestbak!

In Suriname bleef de Dalian Group geld pompen in steden, handel en alles waarbij men Suriname op den duur mee kon controleren. Strategische plaatsen zijn op deze manier in Chinese handen gevallen en Bouterse is niets anders dan een Chinese marionet die moet zorgen dat zijn bevolking niet te veel te weten komt.

Nu zegt u van, och dat is één voorbeeld, maar dan zou ik eens willen dat u gaat Googlen wat de Dalian Group gedaan heeft in Angola (Afrika). Ja, het Afrikaanse Angola waar op een kilometer of 30 van de hoofdstad Luanda, namelijk Nova Cidade de Kilamba ligt. Deze stad is in drie jaar tijd uit de grond gestampt door de China International Trust and Investment Corporation (CITIC), een bedrijf dat eigendom is van de Chinese Staat. De stad bestaat uit 750 flats, van elk acht verdiepingen hoog. Er staan twaalf schoolgebouwen en meer dan honderd winkelpanden. De stad kan ongeveer 500.000 inwoners herbergen. De bouw van de stad kostte ongeveer 3,5 miljard US dollar, betaald door
CITIC en de Chinese regering.

DE STAD STAAT LEEG!
Nova Cidade was  een zinloos project van José Eduardo Dos Santos van Angola, betaald door de Chinese Dalian Group en lijkt verdacht veel op het "project ISLA" van heer Whiteman die doet geloven dat de hemel op Curaçao is beland!

Even een herinnering, we hadden, President Desiré Bouterse die beloofde in aanloop naar zijn verkiezing in 2010 dat hij 18.000 huizen zou bouwen en raad eens, ook dat geld kwam vanuit de Dalian Group!

Het zou goed zijn dat mensen eens even Facebook zouden verlaten en deze Dalian Group zouden Googlen. Je komt dan een overkoepelend orgaan tegen genaamd "Guang Dong Nan Yang Cable Group Holding" waarbij "Guangdong Zhenrong" en "Dalian Group" vallen!  Sta niet van te kijken dat men al ruimschoots bezig is ook ons eiland Curaçao op te kopen en te veranderen en uitleven naar een failliet land, maar wel onder deze rots gas en olie heeft!

De vraag is;
Zit Nederland ook in dit spel? Want zoals we uit contracten konden zien; olie is Venezuela, gas is Nederland!