07
Sat, Dec
0 New Articles

Lokal

Willemstad - Milieu en recyclingbedrijf Green Force heeft in juli een afgedankte kratteninzamelingsactie gehouden om zo het eiland schoner te krijgen. Dit was tevens de tweede en laatste kratten inzamelingsactie van Green Force.


WP 20160709 004Deze keer zijn er meer kratten ingezameld en deden er meer mensen mee. Om deze inzameling wat meer kracht bij te zetten, heeft Green Force de hulp gekregen van twee sponsors om prijzen uit te loten tussen de deelnemende mensen.

Zo heeft de heer Wim van der Gulik de tweede prijs gewonnen, 150 gulden shop te goed gesponsord door Albert Heijn te Zeelandia. De eerste prijs ging aan Thea Hansates, zij ging er vandoor met een weekend verblijf, inclusief ontbijt en bezoek aan de Dolphin Academy, gesponsord door Dolphin Suites, voor twee personen. Alle deelnemende mensen kregen ook 0,50 cent voor iedere krat die zij kwamen brengen, zo is er een persoon geweest die er echt werk van heeft gemaakt en WP 20160726 001 Copydie is naar huis gegaan met 112 gulden, niet slecht voor een ochtendje werken.

Met deze inzamelingsactie heeft Green Force het eiland weer een stukje schoner gekregen en zijn er 4 pallets, ongeveer 350 kratten, ingezameld. Alle kratten die ingezameld zijn zullen vernietigd worden en geëxporteerd worden naar Europa voor recycling en hergebruik in andere vorm.

Al is de inzamelingsactie voorbij, mensen kunnen nog steeds hun kratten van Zulia en Polar laten recyclen door deze naast de recycling container bij Albert Heijn Zeelandia te plaatsen. Daar zullen ze worden opgehaald en verwerkt worden. Dit is alleen nog voor de maand Augustus, dan houdt het op, volgens Timo Brouwer, eigenaar van Green Force, "we gaan de machines weer ombouwen om alleen plastic flessen te versnipperen, we gaan kratten alleen nog verwerken in Augustus en dan is het voorbij".