21
Wed, Apr
0 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD - De Curaçao Restaurant Association sluit zich aan bij de oproep van de CHATA waarin ze pleiten voor code geel voor Curaçao per 1 maart. Hiermee moet het toerisme weer op gang komen en de economie van Curaçao een boost krijgen.

Hoewel restaurants sinds de verlichting van de maatregelen op 11 januari van dit jaar hun business weer zien aantrekken mist nog steeds een groot deel de toerist. De bijdrage van het toerisme is essentieel voor restaurants.

CRADe CHATA riep op om per 1 maart Curaçao weer code geel te maken en zodoende de Nederlandse toerist weer naar het eiland te krijgen. Momenteel is onder andere door het niet krijgen van een reisverzekering, maar ook door de gecreëerde ‘vakantieschaamte’ het toerisme vanuit Nederland nog steeds zeer gering. Nederland zal Curaçao moeten aanmerken als geel gezien zij de reisadviezen afgeven.

Restaurants op Curaçao hebben, net als vele andere bedrijven, een moeilijke tijd achter de rug. Gedurende de normaal gesproken hoogseizoenmaanden december en januari was er drooglegging en een vroege avondklok. Daardoor hebben veel zaken een hele moeilijke start van het jaar gehad. Met de huidige maatregelen gaat het al beter, maar toerisme zorgt voor een substantieel deel van de omzet.

De hoogte daarvan verschilt nogal per restaurant, maar ieder restaurant haalt een gedeelte van de omzet uit de gast van het buitenland. Er zijn een aantal in de problemen gekomen omdat zij voor een groot deel op toeristen draaien, faillissement lijkt onafwendbaar bij het wegblijven van meer toerisme.

De CRA is het dan ook eens met de CHATA der er alles aan gedaan moet worden om de status van Code Geel terug te krijgen. Met de huidige Covid-19 cijfers op Curaçao moet dat ook mogelijk zijn. Restaurants hebben protocollen waarmee verspreiding zoveel mogelijk wordt tegengegaan, daarnaast blijven verplichte PCR tests ervoor zorgen dat er geen nieuwe besmettingen vanuit het buitenland komen.