25
Sun, Jul
0 New Articles

Lokal

Willemstad – Curaçao Medical Center deelt met trots het bijzondere nieuws dat het eerste pacemaker implantatie succesvol uitgevoerd is in het nieuwe Cath lab van het CMC.

thumbnail IMG 2253CMC is heel erg trots op deze prestatie verricht door haar specialisten in het nieuwe Cath lab, een nieuwe ziekenhuis afdeling ziekenhuis die beschikt over specialisten en geavanceerd apparatuur gewijd aan medische behandelingen voor hart aandoeningen.

Een Pacemaker is een apparaat dat het ritme van de hartslag reguleert, op het moment dat de frequentie daarvan door een hart ritme stoornis niet optimaal is. In het CMC zijn tot op heden al 32 succesvolle pacemaker implantaties verricht.

Het verschil tussen de vorige implantaties en deze implantatie, is dat het de eerste keer is dat de implantatie binnen het Cath lab uitgevoerd werd. Een pacemaker implantatie is een chirurgische ingreep dat ongeveer anderhalf uur duurt.

Hierna kan de patiënt in het ziekenhuis overnachten voor de noodzakelijke medische controle en aandacht. De volgende dag kan de patiënt naar huis bij wel bevinden van alles. CMC heeft 4 specifieke specialisten voor deze implantatie methode. Met deze 4 specialisten aan hun zijde, kunnen patiënten verzekerd zijn dat ze behandeld worden door professionelen in het bezit van de juiste deskundigheid en ervaring. Op deze manier wil CMC als pilaar in de Zorg, zich maximaal blijven inzetten om haar patiënten de hoge zorg-en dienstverlening te bieden die zij verdienen.