10
Fri, Jul
13 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD - Door de goede internationale contacten die Edwin Baas heeft, krijgt Baas Sports Curacao zeer regelmatig bezoek van kampioenen en/of toptrainers die mee trainen en /of gasttrainingen verzorgen.

thumbnail I20190722 Westerhout at Baas Sports CuracaoDit wordt door Baas en leerlingen altijd zeer gewaardeerd.
Zo ook het bezoek van YDK Andry Westerhout die met zijn gezin op vakantie is op Curaçao.

Andry trainde met zijn zoons Xyando en Quanyi een aantal weken mee bij Baas Sports en gaf tijdens hun laatste training voor terugkeer naar Nederland een gastraining op maandagavond 5 augustus 2019.

Edwin Baas en Andry kennen elkaar al heel lang, zeker al 26 jaar (zie bijgevoegde foto uit 1993).
Andry begon met de taekwondo sport in Enkhuizen bij de Curacaoenaar Millis Prens. Andry bleek al snel aanleg te hebben voor de sport en Millis Prens die heel open minded is wat betreft de ontwikkeling van zijn leerlingen bracht Andry in 1993 bij Taekyon Haarlem van Marc van Keulen. Bij Taekyon Haarlem kwamen toppers uit het hele land bijeen om samen te trainen en Marc bracht veel kampioenen voort. Edwin Baas was ook 1 van de A-klasse vechters in deze Olympische full contact vechtsport die zijn oorsprong in Korea kent.

Naast Andry zijn andere kampioenen van Taekyon Haarlem met Curaçaose roots o.a. Charmie Sobers, Onno Buil en Angelo Rosalia.
Het meerdere malen per week reizen van Enkhuizen naar Haarlem, bleek niet voor niets te zijn, want een jaar later werd hij al voor de eerste keer Nederlands Kampioen van de TBN (Taekwondo Bond Nederland) in het hogere A-klasse segment. thumbnail 1993 Edwin Baas en Andry Westerhout at international Hantei tournament OldnzaalAls lid van het Nederlandse team volgde vele internationale prestaties waaronder het winnen van de Koninkrijk spelen op Aruba.

Andry is nog steeds betrokken als trainer en coach bij Taekyon Haarlem waar Xyando en Quanyi trainen. Beiden zijn succesvol in de wedstrijdsport.

Tijdens de gasttraining behandelde Andry verschillende traptechnieken uit het taekwondo en hoe deze toepasbaar zijn in het Thai-kickboxing en MMA.
De training en het lesgeven bij Baas Sports hebben Andry, zijn kinderen en zijn vrouw Yvonne als zeer leerzaam ervaren en Andry is blij te kunnen hebben bijgedragen in de sport.

Bij een volgend bezoek zullen ze zeer zeker weer aansluiten en technieken uitwisselen om het beste uit iedereen te kunnen halen zodat ieder een kans tot ontwikkeling heeft.
thumbnail 20190721 met fam Westerhout Knip Grandi