29
Fri, Mar
0 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD – Op 9 mei 2019 vindt de opening plaats van Grand View Residence, een toeristisch project van New Winds Realty. In Piscadera verschijnen acht gebouwen, met in totaal 94 apartementen en penthouses. Elk appartement heeft twee kamers en twee badkamers.

grand centraal 01Elk penthouse heeft drie kamers en drie badkamers. Maar wat Grand View Residence extra mooi maakt, is het prachtige uitzicht over zee.

Volgens Randy Neuman, eigenaar van New Winds Realty, wordt in totaal 70 procent van het project verkocht met de intentie deze te verhuren in een ‘rental pool’ voor ten minste tien maanden per jaar. Dat betekent dat de eigenaar twee maanden per jaar zelf over het appartement kan beschikken. De resterende 30 procent is bedoeld voor mensen die zelf in het appartement gaan wonen. Daarmee levert het project een belangrijke bijdrage aan de groei van ons toerisme. Grand View Residence zorgt ook voor werkgelegenheid op het gebied van schoonmaak, onderhoud en management.

New Winds Realty werd eigenaar van het terrein in november 2014. In september 2017 is gestart met het eerste gebouw. Op dit moment zijn drie gebouwen volledig afgebouwd, het vierde gebouw is voor 80 % afgerond en aan het vijfde gebouw wordt momenteel gewerkt.

Randy Neuman begon in 1989 als ontwikkelaar op St. Maarten. Drie jaar later begon hij op Curaçao. Hij legt uit dat er in de zakenwereld altijd goede en minder goede tijden zijn. “Maar al meer dan 30 jaar zijngrand centraal 02 we met New Winds Realty bezig. Ondanks alle bureaucratie en ‘red tape’ heeft New Winds Realty veel mooie projecten afgerond, in totaal rond de 35 projecten.”

Neuman zegt één van de weinige Curaçaoënaars te zijn die een hele grote bijdrage heeft geleverd aan de verdere ontwikkeling van onze economie. Als voorbeeld noemt hij dat New Winds Realty de eerste ontwikkelaar was die een 'gated community' op Curaçao heeft gebouwd. Op 9 mei 2019 is er met Grand View Residence weer een mooi project aan de lijst toegevoegd.

Na meer dan dertig jaar als ontwikkelaar te hebben gewerkt, vragen veel mensen zich af hoe lang Neuman blijft doorgaan met investeren in Curaçao. Daarop zegt hij zelf: “Natuurlijk bepaal je zelf hoe lang je door gaat, want het werk betekent nu eenmaal veel druk en veel stress. Daarbij speelt gezondheid een rol.

En misschien is het moment wel in aantocht om te stoppen. Ik denk in ieder geval niet dat ik me nog moet bewijzen als ondernemer. Dat heb ik namelijk al dertig jaar lang gedaan en alle mooie projecten zijn daarvan een bewijs.”

grand centraal 04Maar toch zou Neuman nog graag een ander, groot project afronden. Dat is het Majestic Hotel & Apartments in Marichi. Majestic Hotel & Apartments wordt een nieuw hotel dat toeristen luxe en ruime accomodaties biedt. Helaas zorgt de ‘red tape’ weer eens voor vertraging, zegt Neuman.

Volgens hem moet de overheid niet alleen internationale investeerders een speciale ‘red carpet treatment’ bieden om ervoor te zorgen dat ze gaan investeren in ons land. Dat moet volgens hem ook gelden voor lokale investeerders. Neuman hoopt dan ook dat de vergunningen voor Majestic Hotel & Apartments snel klaar zijn en dat dan kan worden begonnen met de ontwikkeling van een project, dat wellicht de kroon wordt op het werk van ontwikkelaar Randy Neuman.
grand centraal 03grand centraal 06grand centraal 08grand centraal 10img 2705 gebouw c 1485309071img 2716 pool view 1485308908img 2730 1428706057