15
Wed, Jul
17 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD - Zoals elk jaar worden ook dit jaar Koningsnacht en Koningsdag groots gevierd in Pietermaai District. De nationale feestdag op 27 april begint op vrijdag 26 april met Koningsnacht vanaf 17.00 met live muziek op straat bij de bekende cafés in de Nieuwestraat.

Het thema van Koningsnacht is ‘Party to the MAXima’ en op Koningsdag ‘Chill’m a la Willem’.

In verband met Koningsnacht en de voorbereidingen van het evenement, zal de Nieuwestraat op 26 april vanaf 5:00AM worden afgesloten voor verkeer. De straat gaat weer open op 27 april vanaf 00:00 na het Koningsdag evenement.

kONINGSDAG FOTODit jaar zal de Nieuwestraat tijdens Koningsdag op 27 april in het teken staan van ‘Kids Village’ en de koningsmarkt. ‘Kids Village’ is nieuw dit jaar en bevindt zich in de Nieuwestraat op het parkeerterrein tegenover Miles Jazz Café. Op dit terrein staan nu alle spelletjes die voorgaande jaren in de Nieuwestraat stonden. Ook nieuw dit jaar is dat alle stands van de wel bekende vrijmarkt nu door de hele Nieuwestraat staan verspreid. Daarnaast is er ook live muziek, dit zal verzorgt worden door Miles Jazz Café, Ginger, La Cantina del Patron, Dutch Treat, Mundo Bizarro, Cafe Old Dutch, Café de Tijd, Happy BBQ place en Bistro Pietermaai.

Na het grote succes van de vorige jaren, zal Defensie Caribisch gebied opnieuw aanwezig zijn tijdens Koningsdag. Ze zijn op het evenement om vooral kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom, op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met de verschillende organisaties en disciplines.

Op het terrein naast Old Dutch zullen vanaf 3PM een grote een grote groep motoren staan. Kom langs en neem een kijkje bij deze mooie en stoere motoren en vergeet dan niet om een leuke foto te maken.

Meer informatie over de activiteiten en wegafsluitingen rondom Koningsdag en Koningsnacht is te vinden op de Facebookpagina van Pietermaai District.