20
Wed, Mar
25 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD - Milieu- en recyclingbedrijf Green Force wilt graag het goede nieuws delen dat zij per maart 2018 de miljoen kilo is gepasseerd met gerecycled afval dat zij van het eiland af heeft kunnen krijgen.

WP 20180317 16 27 55 ProGreen Force doet momenteel aan het recyclen van zeven soorten afvalstromingen waaronder twaalf subcategorieën.

Timo Brouwer van Green Force: “We zijn trots op dit cijfer. Het laat al onze klanten en gebruikers van onze recycling containers zien dat we serieus bezig zijn met het eiland schoon te krijgen, schoon te houden en ervoor te zorgen dat deze grondstoffen opnieuw gebruikt worden. Om precies te zijn is er tot en met maart van dit jaar 1.080.257 kilo ingezameld en verwerkt voor export.

Al ligt ons gemiddelde bij 36.000 kilo per maand, zijn er maanden waarbij we dit gemiddelde ruimschoots passeren. Zo is het ons bijvoorbeeld in maart gelukt om 52.618 kilo te exporteren naar verschillende werelddelen. Als het meezit in april, moet het zeker lukken om weer een WP 20180323 12 02 11 Prosoortgelijk cijfer te behalen.

We bedanken alle klanten van Green Force voor hun inzet voor het milieu en ook bedanken we alle trouwe gebruikers van onze recyclingfaciliteiten op het eiland. We staan ervoor dat we het milieu ontzien van ons menselijk vervuiling en dat de verschillende grondstoffen kunnen worden hergebruikt en een nieuwe functie kunnen krijgen in de vorm van een ander bruikbaar product.’’

Door grondstoffen te hergebruiken voorkomt men dat er ergens op deze wereld milieu ten koste gaat van grondstoffen extractie en helpt het met het verminderen van de opwarming van de aarde.

Recycling is de meest logische stap in een reductie van afval op Curaçao. Voor sommige sorten afval is er geen oplossing, nogmals een oproep aan de regering om de wetten tegen plastic rietsjes, tassen, cups en foam bakken so spoedig mogelijk te introduceren.

Volg en like Green Force op de Green Force Facebook Page: www.facebook.com/greenforcecuracao.

WP 20180317 17 51 31 Pro