17
Mon, Dec
0 New Articles

Lokal

Willemstad - Organisator Sumusica Curaçao B.V. heeft vandaag in het ACOYA CURACAO RESORT VILLA’S & SPA het programma bekendgemaakt van de eerste editie van het Curaçao Ponton Festival.

Jiwan Gonesh Elisabeth Kok Gisgard Felida Steven Martina Janine de WindDit muziekfestival vindt plaats van 5 tot 7 april en kondigt een hele reeks artiesten aan, waaronder Jeon, Hef, Ronnie Flex, Rich Kalash, Randal Corsen Orchestra, Morgan Heritage, Bill Champlin en Grupo Extra.

Dit driedaags muziekfestival is een initiatief van Sumusica Curaçao B.V. en presenteert een mix van erkende namen en opkomend talent in de lokale en internationale muziekwereld. Het Curaçao Ponton Festival zal op twee podia neergezet worden in het hart van de hoofdstad Willemstad, dichtbij de beroemde drijvende Koningin Emmabrug. Op donderdag 5 april wordt een gratis concert van Son de Tikizia, Randal Corsen Orchestra en Arnell Orchestra op het Brionplein georganiseerd. Arnell Orchestra zal een hommage brengen aan zangeres Mafalda Minguel. Mafalda Minguel is een legendarische icoon die al 63 jaar lang actief is in de muziekwereld op Curaçao.

Son de Tikizia zal ook hun programma opdragen aan de Panamese zanger Ruben Blades, waarmee ze vaak optreden. Vrijdag 6 Curaçao Ponton Festival pakt uit met grote namen 001april kenmerkt zich als een urban en hip hop avond. Jeon, Hef, Ronnie Flex, Rich Kalash en Grupo Extra zijn de hoofdacts van de vrijdagavond. De Arubaanse zanger Jeon Arvania breekt nu internationaal door met het lied ‘Machika’, dat een collabo is met J Balvin en Anitta. Ook Grupo Extra scoort een hit met het bachata nummer ‘Me Emborrachare’.

Overigens kunnen reggae en rock liefhebbers op zaterdag 7 april genieten van de topartiesten Morgan Heritage, Bill Champlin, John Elefante, Fran Cosmo en Alex Ligertwood. Morgan Heritage is één van de beste reggae bands van dit moment. Deze reggae familieband heeft in 2016 een Grammy Award ontvangen voor het beste reggae album en is wederom genomineerd voor dezelfde felbegeerde erkenning. Tweemaal Grammy Award-winnaar Bill Champlin is vooral bekend als zanger van de band Chicago.

Een aantal hits van Chicago zijn ‘Hard Habit to Break’, ‘Look’ en ‘ Hard to Say I’m Sorry’. Alex Ligertwood is een Schotse zanger, gitarist en drummer. Hij is vooral bekend als de hoofdvocalist van Santana. Deze Latijns Amerikaanse rockband boekte Curaçao Ponton Festival pakt uit met grote nameninternationaal succes met de hits ‘Black Magic Woman’, ‘You Know That I Love You’ en ‘Oye Como Va’. De volledige line-up en updates van het programma zijn te bezichtigen op Facebook-pagina en Instagram-account Curaçao Ponton Festival. De kaartverkoop van het muziekfestival start maandag 10 maart via Tibbaa.

Tibbaa biedt evenementenorganisaties een integraal en innoverend online platform. Tibbaa Caribbean zal zijn expertise inzetten om de ticketverkoop naar een hoger niveau te tillen. Tevens draagt het ACOYA CURACAO RESORT VILLA’S & SPA zorg voor de accommodatie van de internationale artiesten.

Curaçao Ponton Festival moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.  Dit evenement wordt ondersteund door de Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Airport Holding, Curaçao Investment & Export Promotion Agency en Curaçao Ports Authority. Minister Steven Martina (MEO) benadrukte het belang van de evenementenindustrie voor de economie. Volgens de minister is het een positieve ontwikkeling dat evenementen een bijdrage leveren aan de economie en de werkgelegenheid.

“Lokale ondernemers kunnen rekenen op de steun van onze ministerie,” gaf Minister Martina aan. CTB’s marketing manager Janine Neef-de Windt legde uit dat het toeristenbureau zich inzet om Curaçao te vormen tot hét podium van het Caribische gebied. Grote evenementen trekken internationale bezoekers uit de Verenigde Staten, Latijns Amerika en het Caribisch gebied naar het eiland. De evenementenindustrie is een stimulans voor de groei van het toerisme.MainFlyerCPF