14
Wed, Nov
5 New Articles

Lokal

Willemstad - Afgelopen week vond de 24ste editie van de Curaçao Studie- en Beroepenmarkt plaats in het WTC. Deze markt, georganiseerd door MonArt, gesteund door de Kamer van Koophandel Curaçao, het lokale bedrijfsleven, en lokale en internationale scholen en universiteiten.

05e971a4 fbb2 40bd 9d4e edd0d8868374

Wel 2500 leerlingen hebben de markt in de ochtenden via hun scholen bezocht om meer informatie te krijgen over een vervolg- of beroepsopleiding. In de avonduren was de studie- en beroepenmarkt geopend voor leerlingen en hun ouders, waar ruim 5000 bezoekers op af kwamen.

Workshops
De workshops, onder leiding van Gerry Lendering en Martine Versteeg werden zeer goed bezocht. Leerlingen van HAVO, VWO en SBO kregen veel inhoudelijke voorlichting.

Tijdens de workshops kregen de aanwezigen in korte en intensieve sessies informatie over het gehele traject van studiekeuze t/m bachelor. De workshops waren praktisch en interactief ingericht met opdrachten. Elke instelling nam een infosegment voor haar rekening, zodat een complementair en dekkend geheel ontstond. Leerlingen werden gestimuleerd, geënthousiasmeerd en geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met hun toekomst.

Ouderavonden
In de avonduren vonden de ouderavonden plaats waar ouders meer te weten kwamen over de mogelijkheden van de overgang naar HAVO​, SBO, HBO en Universiteit​.​ Ook Stichting Studie Financiering en DUO ontbraken niet. ​

De toekomst van Curaçao
De Curaçao Studie & Beroepenmarkt is een plek waar jonge talenten op zoek gaan naar hun toekomst. Gedurende twee dagen zijn leerlingen meer te weten gekomen over kansen, vervolgopleidingen en banen. De aanwezige scholen en bedrijven maakten kennis met toekomstige getalenteerde studenten en werknemers.

Aanwezige organisaties
Onder de aanwezigen waren vele lokale bedrijven en organisaties die hun bedrijf in de etalage zetten. Zo waren er demonstraties van Curmil die een heuse arrestatie nabootsten, werd men in de watten gelegd door de dames van Feffik Training Center voor uiterlijke verzorging (kapper, massage en manicure), en werden de hapjes en drankjes geserveerd door de leerlingen van de horecaopleiding Nilda Pinto.

Er was een heus zorgplein met onder andere de ambulancedienst, het Sehos en Hamiëd Health, Elderly + Palliative Care.

De Industriële sector was ook aanwezig waaronder Curaçao Port Authorities, Curoil, Damen Ship Repair en Refineria Isla. Uiteraard ontbraken de MTS en FEFFIK niet voor een gedegen vooropleiding.

De organisatie dankt alle participerende bedrijven, opleidingsinstituten, bezoekende leerlingen en hun ouders en begeleiders, decanen en vrijwilligers en de sponsoren die van deze editie een succes hebben gemaakt.

Save the date!
Volgend jaar vindt de 25ste editie van de Studie- en Beroepenmarkt plaats in de eerste week van november 2018.