15
Wed, Jul
17 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD – Dit weekend vindt de eerste editie van het jaarlijks terugkerende evenement Kosecha Kultural plaats, een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied om fondsen te werven.

Verschillende disciplines op het gebied van kunst, cultuur en natuur komen op zaterdag 4 en zondag 5 november bijeen elkaar op het festivalterrein bij Landhuis Bloemhof.

Op acht verschillende podia zal van alles te zien zijn, waaronder gepassioneerde lokale muzikanten, zangers, dansers, dichters, schrijvers, rappers, theatermakers, DJ’s, natuurliefhebbers, filmmakers en straatartiesten. Naast entertainment zijn er ook diverse food stands, met gerechten van eigen bodem. Iedere bezoeker krijgt bij de entree zijn eigen beker, die kan worden hergebruikt bij diverse drankuitgiftepunten. Het evenement is voor jong en oud; er is ook een speciale kidscorner met kinderactiviteiten en een silent disco voor tieners.

Kosecha Kultural 01Kosecha Kultural wordt mogelijk gemaakt door de groepen, stichtingen en individuen die de afgelopen jaren steun hebben ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. Tijdens het evenement zullen ook nieuwe fondsen geworven worden om toekomstige projecten te steunen.

Al 64 jaar zet het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied zich in voor de ontwikkeling van kunst, cultuur en natuur op de zes eilanden. Veel kleine en grote (podium)kunstenaars, natuurwetenschappers en auteurs hebben zich hierdoor kunnen ontwikkelen en hun vak kunnen overdragen.

Entreetickets voor het evenement zijn online verkrijgbaar via een link in het Facebookevenement van Kosecha Kultural en offline bij Landhuis Bloemhof, Mensing’s Caminada, Miles Jazz Café of Bruna. Volwassenen betalen Ang 25,- entree, kinderen van 5 t/m 12 jaar Ang 12,50 en kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang tot het evenement. Kosecha Kultural is op zaterdag 4 november van 17.00 tot 23.00 uur en op zondag 5 november van 17.00 tot 21.00 uur bij Landhuis Bloemhof.

Meer informatie en het uitgebreide programma is te vinden op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied. www.pbccaribbean.com

Kosecha Kultural