15
Sat, Aug
0 New Articles

Lokal

Willemstad – Voor het vierde jaar op rij organiseert Evento Curaçao opnieuw Pietermaai Proeft. Op 24 en 25 juni wordt het voormalige terrein van Rock Beach in Pietermaai District omgetoverd tot een festivalterrein voor het tweedaagse culinaire evenement.

Pietermaai Proeft 001

“Het is tot nu toe ieder jaar uitverkocht, dus we gaan er vanuit dat het nu weer gebeurt”, vertelt Marijke Hoos van Evento Curaçao. Dat er steeds meer zogenaamde food festivals plaatsvinden op Curaçao ziet Hoos met haar ervaring als evenementenorganisator niet als een bedreiging voor de opkomst van Pietermaai Proeft. “Integendeel, het bewijst hoe populair culinaire evenementen zijn.”

Bij Pietermaai Proeft doen uitsluitend restaurants mee die in de wijk Pietermaai District zijn gevestigd, te weten: BijBlauw, Vita, La Cantina del Patron, Deja Vu, Avila Beach Restaurant, Blessing Curaçao, Scuba Lodge & Ocean Suites, Ginger en Kome.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni presenteren ze het lekkerste van hun menukaart, door kleine mini-gerechten te serveren. “Het is een toegankelijke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de diverse keukens uit de wijk”, licht Hoos toe.

Gerechten zijn al verkrijgbaar vanaf 4 gulden. De wijnen worden geserveerd door de vaste samenwerkingspartner van het evenement Wijnhandel Servir Frais, nu gevestigd in Janwe, maar voorheen in Pietermaai District.

Kaarten kosten 27,50 gulden per dag en zijn verkrijgbaar bij Bruna, Miles Jazz Café, Wijnhandel Servir Frais en het kantoor van Evento Curaçao aan de Abraham de Veerstraat, vlakbij het Waaigat in Pietermaai District.

Geïnteresseerden kunnen ook punten sparen met Stampwallet bij de deelnemende restaurants voor 7,50 gulden korting.

Bezoekers die een kaartje met Stampwallet-punten hebben gekocht, maken ook kans op leuke prijzen tijdens het evenement. De organisatie laat weten dat er tijdens het evenement gelegenheid is om te pinnen.

Voor meer informatie over Pietermaai Proeft en de menu’s van de deelnemende restaurants, bekijk de website van het evenement en volg Pietermaai District via Facebook en/of Instagram.

proeft.eventocuracao.com www.facebook.com/pietermaaidistrictcuracao.

Pietermaai Proeft 002