23
Tue, Jul
23 New Articles

Lokal

Willemstad - Afgelopen weekend gaf Rachid Belhadji, die op vakantie is op Curacao, een refreshment training aan de scheidsrechters en juryleden van CUMAFE (Curacao Martial Arts Federation).

Rachid Belhadji is, ondanks zijn jonge leeftijd, een zeer ervaren scheidsrechter van de WMTA  (Word Muay Thai Association) en van de Sectie Ringcontactsporten FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten), een door NOC*NSF erkende bond voor Muay Thai, Kickboxing en Mixed Martial Arts. Edwin Baas, fungeert ook regelmatig als scheidsrechter en jury voor de bovenstaande organisaties als hij in Nederland is, en is op dit gebied dus een collega van Rachid.

CUMAFE (Curaçao Martial-Arts Federation) is stelt zich ten doel de regeling en de beoefening van vechtsporten op Curaçao in de ruimste zin des woord te bevorderen en werkt op het gebied van Muay Thai, kickboxing en MMA internationaal samen WMTA (World Muay Thai Association). Het huidige bestuur van CUMAFE bestaat uit; voorzitter Willem Falter, vice-voorzitter Edwin Baas, penningmeester Dudley Josepa, secretaris Sultan Saab, 2de penningmeester Jonathan Symor, 2de secretaris Humberto Gonzalez en commissaris Redferne Regales.

Tijdens de refreshment training werden er veel praktische zaken besproken en cassusen ingebracht aan de hand van demonstratiewedstrijdjes door Kevin Scharvaai en Eva van Baalen, twee vechters van Baas Sports. Alle deelnemers vonden het een zeer geslaagde training. Op de foto van link naar rechts; Edward Martis, Reijer Teitsma, Chinka Olario, Kwame Nzeako, Edwin Baas, Rachid Belhadji, Willem Falter, Kevin Scharbaai, Jonathan Symor en Gilbert Girigori.

In de volgende link een stukje van Rachid als scheidsrechter bij een spraakmakende partij van dit jaar. Klik Hier om de video te kijken.

thumbnail Refreshment training officials CUMAFE September 2016