05
Mon, Dec
0 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD – Curaçao Airport heeft vrijdag de laatste drie ‘achtergelaten’ toestellen op de luchthaven opgeruimd. Al jaren stonden er verschillende oude, kapotte vliegtuigen.

Met de opruiming van de laatste drie toestellen is er, naast het creëren van meer ruimte, ook weer een beter uitzicht voor aankomende en vertrekkende toeristen gecreëerd.

“Al vele jaren zien de passagiers die via onze luchthaven op ons eiland aankomen, praktisch op de start- en landingsbaan in verval geraakte vliegtuigen staan. Deze zijn al zo lang niet meer in gebruik en sommigen zijn flink aan het wegroesten. Wij willen dat iedereen bij aankomst op ons eiland een geode eerste indruk heeft.”, aldus Jonny Andersen, de kersverse CEO bij Curaçao Airport Partners (CAP)

In 2019 werd al het plan gestart om negen toestellen te verwijderen. Mede door corona hebben de werkzaamheden lang stil gelegen en werd er slechts één vliegtuig naar de sloop gebracht. In het afgelopen jaar is de rest van de toestellen verwijderd, waarvan de laatste drie vrijdag 2 september naar een oostelijk gedeelte van de luchthaven zijn verplaatst. Daar worden toestellen verder afgehandeld, zo meldt CAP.

De toestellen waren privé-eigendom of eigendom van luchtvaartmaatschappijen, zoals het failliete Insel Air.