19
Wed, Jan
0 New Articles

Lokal

WILLEMSTAD - Milieu en recycling organisatie Green Force heeft recent alle recycling stations bij Chogogo resort ge-updatet. Alle bestaande stations zijn opgehaald, schoongemaakt en voorzien van de nieuwe identificatie stickers.

thumbnail WP 20211025 13 48 04 ProVerder is het gehele systeem vergroot van 2 stations naar 5 om mee te gaan met de groei van dit resort dat recent de uitbreiding heeft afgerond. Dit gaat ervoor zorgen dat in het gehele resort plekken staan waar men zijn plastic flessen en Aluminium blikjes kan recyclen.

Green Force is trots op deze samenwerking die nu al 9 jaar duurt. “Dit resort is een voorbeeld voor vele anderen die in dit gebied niet verantwoording nemen voor hun recyclebaar afval. We werken al 9 jaar samen en Chogogo resort heeft laten zien dat het wel kan en dat het wel goed kan lopen” Aldus Timo Brouwer, eigenaar van Green Force.

Chogogo resort produceert ongeveer, seizoen gebonden, 3 kubieke meter recyclebaar afval per maand, dat allemaal netjes door Green Force wordt opgehaald en verwerkt tot preparaten die geëxporteerd worden en opnieuw worden gebruikt in het buitenland. Met de recente upgrade en uitbreiding van de recycling stations zal dit alleen meer worden.

Green Force hoopt dat alle resorts en het strand in het gebied van Jan Thiel is een keer gaan recyclen. Het is niet meer van deze tijd om het niet te doen. De toeristen willen het graag en het is een verantwoordelijkheid van de resorts en hotels om dit waar te maken.

De tijd van duurzame praatjes en doen alsof zijn voorbij. Een oproep aan het gehele gebied van Jan Thiel om te gaan recyclen. Green Force heeft extra capaciteit om met nog 10 grote hotels/resorts te groeien. We doen ook een oproep aan de restaurants in dat gebied om met ons aan de tafel te gaan zitten om hun plastic flesjes en blikjes te gaan recyclen.

thumbnail WP 20211025 13 46 51 Pro