06
Mon, Apr
0 New Articles

Lokal

Kralendijk - De Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten heeft het Bestuurscollege verzekerd dat haar leden meer dan voldoende voorraad op het eiland hebben voor een langere periode.

Meteen nadat het Bestuurscollege constateerde dat er in de samenleving zorgen waren over de beschikbaarheid van levensmiddelen en andere noodzakelijke artikelen is er een gesprek georganiseerd met vertegenwoordigers van de importeurs en supermarkten.

Normaal gesproken wordt een voorraad aangehouden voor circa 2 maanden. Nu het toerisme stil is komen te liggen is de huidige voorraad voor nog langer voldoende.

Daarnaast is het zo dat de aanvoer van containers met nieuwe voorraden onverminderd doorgaat. Landen die hun grenzen sluiten doen dat uitsluitend voor het personenverkeer, goederen ondervinden daarvan geen hinder. Dat geldt ook voor geneesmiddelen, medische apparatuur, hygiëne-artikelen en andere vitale producten die per vliegtuig vanuit Nederland worden aangevoerd.

Voor een relatief klein aantal producten is het niet uitgesloten dat de levering vanuit het buitenland trager zal verlopen als gevolg van een wereldwijd gestegen vraag. Dat geldt onder meer voor mondkapjes en handsanitizers; toiletpapier is er evenwel meer dan voldoende. Al met al is er geen enkele reden om te hamsteren.

De Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten heeft het Bestuurscollege toegezegd een sociaal prijsbeleid te voeren. Als in de komende periode een bepaald product duurder wordt is dat volledig het gevolg van een stijging van de hogere inkoopprijs in het buitenland.