13
Mon, Jul
3 New Articles

Lokal

Kralendijk – Onlangs legde de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport drs P. Blokhuis en zijn delegatie een bezoek af op Bonaire.

De delegatie bestond uit Leonne Garts, Rinze Broekema, Gea van Craaikamp, Herbert Barnard en Jerome Felida. De Staatssecretaris en zijn delegatie hebben aan tafel gezeten met het Bestuurscollege en de directeur van de Directie Samenleving en Zorg. Staatssecretaris Blokhuis heeft aan het
Bestuurscollege zijn waardering uitgesproken voor alles wat er op het gebied van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is ontwikkeld.

Hij wilt zich graag inzetten om samen met de eilanden van het Caribisch Nederland te werken aan een integraal preventiebeleid. In de tweede kamer heeft hij uitgesproken om zich vooral te committeren aan de aanpak van overgewicht (Obesitas), het verminderen van alcohol en drugsgebruik en het rookgedrag onder jongeren, en de geestelijke gezondheidszorg.

Op het gebied van Welzijn spant VWS zich in om samen met de organisaties het algehele welzijn van de Caribische Nederlanders te bevorderen door middel van gezondheidsbevordering, meerjarenprogramma’s en projecten die vanuit de integrale middelen geïnitieerd worden.

De staatssecretaris heeft verklaard dat hij zeer zeker terug zal komen naar Bonaire om samen met GO en NGO om te bespreken hoe wij gezamenlijk de organisaties die aan de ‘care’ of aan de ‘cure’ kant werken te versterken om zodoende gezondheid in zijn algemeenheid te bevorderen.