21
Sun, Jul
0 New Articles

Lokal

KRALENDIJK - De Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) helpt gedetineerden met hun re-integratie. Met het project ‘Ban pa Kambio’, in samenwerking met Fundashon Forma, kunnen gedetineerden opleidingen volgen en certificaten behalen.

Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt gedurende de re-integratiefase. Tijdens een recente diploma-uitreiking hebben verschillende gedetineerden belangrijke mijlpalen bereikt.

Diploma-uitreiking
Tijdens de ceremonie heeft één gedetineerde het MBO1-diploma in Horeca Voeding en Voedingsindustrie in ontvangst genomen. Daarnaast zijn er 17 certificaten uitgereikt in verschillende vakgebieden:

10 certificaten Sociale vaardigheden
3 certificaten Digitale vaardigheden
2 certificaten Rekenen niveau 2F en niveau 3F
2 certificaten Engels niveau A2

Het Belang van het Project
Het project ‘Ban pa Kambio’ is essentieel voor de re-integratie van gedetineerden. Tijdens hun detentie krijgen zij de kans om zichzelf te ontwikkelen via opleidingen op MBO1-niveau, leerwerktrajecten en arbeid. De focus ligt op sectoren met veel werkgelegenheid, zoals tuinbouw, bouw en horeca. Naast MBO1 kunnen gedetineerden vanaf februari 2025 ook doorleren tot MBO2. Dit zorgt ervoor dat zij na hun detentie betere kansen hebben op een baan en een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Samenwerking met Fundashon Forma
‘Ban pa Kambio’ is een samenwerkingsproject met opleidingsinstituut Fundashon Forma. Samen zorgen zij ervoor dat gedetineerden niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden opdoen. Dit bereidt hen voor op een nieuw leven na hun detentie.