19
Tue, Oct
0 New Articles

Lokal

Kralendijk - De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers die met het coronavirus besmet zijn op om hun contacten zelf hiervan in te lichten. Aan deze contacten wordt gevraagd goed op te letten of ze klachten hebben of krijgen.

Als een van de contacten klachten heeft, is het dringende advies om thuis te blijven en 0800 0800 te bellen voor een testafspraak.

In een aantal gevallen moeten contacten ook in quarantaine. In dat geval vraagt de afdeling Publieke Gezondheid aan de persoon om een brief aan deze contacten te geven met alle informatie. De afgelopen tijd zijn er vooral onder jongeren en kinderen veel besmettingen. De afdeling Publieke Gezondheid neemt met alle mensen die met coronavirus besmet zijn contact op om na te gaan wie de contacten zijn die mogelijk risico liepen.

Door de drukte zal de afdeling niet zelf alle contacten bellen. In de meeste gevallen wordt aan de mensen met COVID-19 gevraagd om hun contacten zelf te informeren. Publieke Gezondheid doet de oproep om ervoor te zorgen dat de contacten van een iemand die met het coronavirus besmet is zo snel mogelijk worden ingelicht. Dit om te voorkomen dat een persoon zonder het te weten het virus over kan dragen.

Heeft u klachten? Bel dan 0800 0800 en laat u testen.