04
Thu, Jun
12 New Articles

Attitudes imposed treaty expensive temperatures

TILBURG - De 450e editie van de Tilburgse kermis gaat vandaag van start. Met ruim 200 attracties, 3 kilometer kermis en 10 dagen lang kan je genieten van de kermis in de Centrum van Tilburg. Kom gezellig eten en drinken en vermaak je zelf.

Met ruim 230 attracties is de Tilburgse Kermis de grootste kermis van de Benelux. De Tilburgse binnenstad verandert 21 tot en met 30 juli 2017 weer in één groot feest. Niet alleen de kermis zelf is een bezoekje waard, ook de feestjes eromheen mag je eigenlijk niet missen.

De Tilburgse Kermis trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers en dat maakt het meteen het grootste evenement van de stad. Tijdens de kermis zijn er verschillende themadagen: Blauwe Zondag, Gehandicaptenmiddag, Kindermiddag, Caribbean Night en natuurlijk Roze Maandag. Ook de Kermis-mis op de eerste kermiszondag en de begrafenis met afsluitend weekend op de laatste dag zijn een bezoekje absoluut waard.

Agenda:

21 juli 2017  Opening van de Tilburgse Kermis 18.00 - 20.00
22 & 23 juli 2017 Theaterkermis  12:00 - 01:00
23 juli 2017 Blauwe Zondag op de kermis 12:00 - 14:00
23 juli 2017 De Kermis - mis. 10.30 - 11.30
24 juli 2017 Roze Maandag op de kermis 12:00 - 04:00
25 juli 2017 Gehandicaptenmiddag op de kermis 13:00 - 17:00
26 juli 2017 Badeendenrace in de Piushaven 16:00 - 18:30
27 juli 2017 Seniorenmiddag 14.00 - 
30 juli 2017 Dwalerij Markt 09.00 - 14.00
30 juli 2017 Reuzenparade tijdens de kermis 12:00 - 18:00
30 juli 2017 Kermisbegrafenis en vuurwerk in de Piushaven 21:30 - 23:00
Opening van de Tilburgse Kermis

Om 18.00 uur heet Wethouder Erik de Ridder iedereen welkom op de Tilburgse Kermis 2017 op de Spoorlaan (kruising Intermezzo) bij het Reuzenrad en zijn er voor het publiek mooie prijzen te winnen.

Theaterkermis

Tijdens het Theater Kermis op zaterdag, zondag en maandag zijn er diverse acts te zien die over de kermis in de Spoorzone lopen. The Green man, springende kangaroos en het kleinste taxibusje van Nederland, genaamd 'suzy' kom je tegen. Op maandag ligt het accent op een lopend theatraal rock-orkest uit Frankrijk dat geheel in het roze gekleed gaat.

De kermis-mis

De kermis-mis is misschien wel het best bewaarde geheim van de Tilburgse Kermis. Aalmoezenier Van Welzenes weet de dienst in de autoscooter als geen ander tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Dit doet hij op zeer persoonlijke, humoristische wijze. Kermiskinderen assisteren hem bij de ceremonie. Iedereen mag plaats nemen in deze bijzondere 'attractie'. Artieste Ruby van Urk zorgt voor de muzikale invulling tijdens de dienst. Dit jaar is de Eucharistieviering in de autoscooter op het spoorplein Zorg dat je erbij bent. Na afloop van de mis wordt de kermis ingezegend vanuit het Reuzenrad. Daarna is er voor iedereen een kopje koffie of thee.

Blauwe zondag

Blauwe Zondag is een dag speciaal voor mensen die van de kermis houden, maar niet alle prikkels die een 'normale' kermis met zich mee brengt als minder prettig ervaren. Blauwe Zondag biedt een prikkelarme kermis zonder geluid en licht prikkels tijdens de eerste zondag van de Tilburgse kermis. Blauwe Zondag is een samenwerking tussen: NVA Nederland, Gemeente Tilburg en Autilook.nl Blauwe Zondag is onderdeel van de Auti-Doe-Dagen en als organisatie aangesloten bij de coalitie Vanuit Autisme Bekeken

Roze Maandag

De oudste themadag op de Tilburgse Kermis is de Gehandicaptenmiddag met vorig jaar wederom een record aantal deelnemers. Zoals altijd is de Gehandicaptenmiddag op dinsdag. De 47e editie is dus dit jaar op 25 juli. De organisatie is in handen van Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg.
Tijdens de gehandicapten middag is de kermis gewoon open, maar de exploitanten s houden wel speciaal rekening met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Gehandicaptenmiddag

De oudste themadag op de Tilburgse Kermis is de Gehandicaptenmiddag met vorig jaar wederom een record aantal deelnemers. Zoals altijd is de Gehandicaptenmiddag op dinsdag. De 47e editie is dus dit jaar op 25 juli. De organisatie is in handen van Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg.
Tijdens de gehandicapten middag is de kermis gewoon open, maar de exploitanten s houden wel speciaal rekening met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Seniorenmiddag

Donderdagmiddag 27 juli vindt voor de derde keer de kermisbingo voor de Tilburgse senioren in de Amstel Bierhal op het Willemsplein plaats.

Stichting Met je hart Tilburg & Goirle en de Amstel bierhal hebben de handen weer ineen geslagen om deze bijzondere middag voor de Tilburgse senioren mogelijk te maken. Om 14.00 uur gaan de ballen rollen onder de bezielende leiding van ons enthousiaste presentatie duo en zijn er mooie prijzen te winnen.
De middag is voor iedereen toegankelijk. 65-plussers krijgen zoals ieder jaar weer een gratis bingokaart om mee te spelen. Halverwege de middag is er nog een fantastisch en oergezellig live-optreden. Kortom een middag vol vertier en plezier.

Dwalerij, Reuzenparade en Kermisbegrafenis en vuurwerk

De Dwalerij is een nieuwe zondagsmarkt in het centrum van Tilburg. Deze markt vindt plaats in de Noordstraat en een gedeelte van de Nieuwlandstraat.

De reuzen als deze worden al eeuwen gemaakt en drukken de identiteit uit van de gemeenschap waar ze vandaan komen. Tijdens verschillende regionale, nationale en internationale evenementen treden zij gezamenlijk op als vertegenwoordigers van de gemeente Tilburg. De afzonderlijke reuzen geven uiting aan de verscheidenheid van de eigen woonplaats.

Houd je van de kermis? Of juist helemaal niet? Beide goede redenen om mee te lopen met de Kermisprocessie, het jaarlijkse theatrale begrafenisritueel van de Tilburgse kermis. De eindregie is dit jaar weer in handen van het Tilburgse performance-gezelschap Bouwjaar ’84.

More info: www.detilburgsekermis.nl

De Tilburgse Kermislied