27
Fri, May
0 New Articles

Politiek

ORANJESTAD - Aruba werd geschokt door de verhalen die uit de IBIS-zaak rolden. Een voormalige AVP minister, voormalige AVP Statenvoorzitter, schuldig gevonden voor ambtelijke corruptie, en veroordeeld tot 4 jaar cel!

Hoewel Paul Croes niet de eerste minister is die in Aruba strafrechtelijk wordt veroordeeld, is het wel de eerste keer dat er een aanzienlijke veroordeling volgt. De eerste minister die strafrechtelijk werd veroordeeld voor ambtelijke corruptie, was Tico Croes.

Wat hebben beiden gemeen, los van de achternaam?
Beiden zijn van de AVP partij, beiden hebben samen met Mike Eman gewerkt, en beiden vormden voor de partijleiderschap van Eman een bedreiging.
Of zij daardoor zijn achtervolgd en veroordeeld kan niet worden vastgesteld, maar het resultaat is in beide gevallen wel heel gunstig geweest voor Mike Eman en zijn familie.

Zaak Paul Croes
Uit het procesverbaal kan duidelijk worden vastgesteld dat Mike Eman heel goed op de hoogte was van de praktijken van Paul Croes.
De hamvraag is: wat heeft hij gedaan om dit te voorkomen?
Hij was toch premier, de baas van Paul Croes?
Hij was toch partijleider en mentor van de jonge politicus Paul Croes?

Wat hij wel deed is het volgende: hij instrueerde de secretaris van de ministerraad om met Paul Croes te praten. De secretaris heeft dat tot tweemaal toe gedaan, aldus het procesverbaal. Verder heeft Mike Eman zelf er niets tegen gedaan om alle overtredingen en misdrijven te voorkomen of af te remmen.

Smoesjes van Mike Eman
Dat is niet alles. Want nu dat het vonnis bekend is geworden, probeert Mike Eman het nog goed te praten ook. “Het is allemaal niet zo erg, alle politici (van de AVP) doen dit tijdens de verkiezingscampanje, tja, de wet over financiering van politieke partijen is er nog niet”. Mike Eman ziet daarbij over het hoofd dat het onderzoek over Paul Croes niet over de verkiezingsperiode ging. De verkiezingen waren in 2013, het onderzoek besloeg 2015 en 2016. Paul Croes heeft niet deelgenomen aan de verkiezingen 2017. De smoesjes van Mike Eman gaan niet meer op. Waar hij wel gelijk in heeft is dat dit standaard praktijk is bij de AVP-partij. Vandaar dat zowel iedere burger van Aruba zich de vraag stelt: waarom alleen Paul Croes? Wellicht dat Mike Eman deze vraag kan beantwoorden.

Dit spreekt boekdelen over de leidinggevende eigenschappen van Mike Eman, ooit zo beroemd wegens zijn eigen boek “Visie, Passie en Lef”! Lef in ieder geval heeft hij niet getoond. Mike Eman stond erbij en keek ernaar ..... of gooide Mike Eman Paul Croes voor de leeuwen? Hoe het ook zij, nu kan de wereld het ware gezicht van Mike Eman zien: een echte lafaard!