01
Mon, Jun
0 New Articles

Korte-Polisial

ORANJESTAD - Gedurende afgelopen week werd weer landelijk gerichte surveillance gehouden. Bij aantreffen van samenscholing ter hoogte bekende plaatsen zoals Manuelitos, Hotel Bacarat (gesloten), volkswoningen Noord, Madiki, volkswoningen Seroe Patrishi werd weer hardhandig aangepakt.

Lokaliteiten als Lekker, De Olde Molen en Cas Casuela, werden gecontroleerd en ervoor gezorgd dat na de sluitingstijd iedereen van daar zo snel mogelijk naar huis gaan.

Samenscholing te Eagle Beach:DROGA 01
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren ter hoogte Eagle Beach stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank en luide muziek aan hadden werden aangesproken en verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd. De groepen blijven zondag avond tot laat in de avond met luide muziek daar rond hangen. Tot 23:00 uur wordt muziek op een lage volume getolereerd.

Samenscholing op de parkeerplaats van The Village.
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren op de parkeerplaats van The Village stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank werden aangesproken en van de plaats verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd.

Aanhouding J. ter zake artikel 5 L.W.V.
Op zondag 4 november 2018 omstreeks 01:50 uur, zijnde een tijdstip bij nacht, gedurende surveillance, bevonden wij, verbalisanten ons op de L.G. Smith Boulevard ter hoogte Digicel. Aldaar zagen wij een grijze Pick –Up van het merk Toyota dat in oostelijke richting over voornoemde weg reed. Kort hierna gaf de dienstdoende centralist van de Sectie Centrale Post door, dat een Pick-up tegen enkele “arubaantjes en verhuurfietsen ter hoogte “I Love Aruba Store” aan de L.G. Smith Boulevard had aangerende en vervolgens door c.q. weg was gereden. In verband hiermede besloten wij, verbalisanten, richting de rotonde Las Americas te rijden teneinde de bestuurder van voornoemde pick-up op te sporen. Ter hoogte ex Clinica Carabobo aan de L.G. Smith Boulevard, zagen wij de grijze pick-up van het merk Toyota voorzien aan de kant van de weg geparkeerd. Voornoemde pick-up had geen voorbumper. Tevens was de rechter voorband plat. Naast voornoemde voertuig stond een man dat bezig was met het voeren van een gesprek via zijn mobile telefoon. Ik vroeg aan bedoelde persoon of hij de bestuurder van voornoemde motorvoertuig was. Hij antwoordde bevestigend. Bij aanspreken van de bestuurder constateerden wij, verbalisanten, dat de bestuurder van voornoemde motorvoertuig onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Dit bleek ons, aan zijn waterige en met bloed doorlopende ogen, zijn onvaste stand van gang, de dikke tong waarmede hij tegen ons sprak en zijn sterk naar inwendig gebruik van alcoholhoudende drank riekende adem. Hierdoor had de bestuurder in strijd gehandeld met artikel 4 lid 2 en artikel 5 van de Landsverordening Wegverkeer.
Op dat moment gaf collega van de Sectie Oranjestad portofonish door dat de verdachte in totaal 8 “arubaanstjes” omver had gereden, tegen twee fietsrekken en tegen drie fietsen had gereden.

Aanhouding: In verband met boven gerelateerde bevindingen werd de verdachte die op gaf te zijn genaamd: J geboren op Aruba 1998, op 4 november 2018 te 01:55 uur, ter plaatse als verdacht van overtredingen van artikel 4 lid 2 en artikel 5 lid 2 van het Landsverordening Wegverkeer, aangehouden.

DROGA 02Aanhouding E. ter zake artikel 5 L.W.V.
Op zondag 4 november 2018, omstreeks 03:50 uur, meldde de dienstdoende centralist van de Sectie Centrale Post gemeld dat er een aanrijding op de Sasakiweg ter hoogte van “RBC” bank had plaatsgevonden. Wij verbalisanten bevonden ons dichtbij en begaven ons naar het plaats van het ongeval. Ter plaatse troffen wij een grijsgelakte Hyundai, model Elantra, dat tegen lantaarnpaal had aangereden.
De bestuurder rook sterk naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank. Hij had waterige en bloed doorlopen ogen. Hij sprak tevens met een dikke tong en had een onvaste stand en gang.
Hierdoor rees bij ons, verbalisanten, het vermoeden dat de bestuurder in strijd had gehandeld met artikel 5 lid 2 van de Landsverordening wegverkeer.
In verband hiermede werd de verdachte genaamd: E. geboren in Venezuela 1996, ter plaatse op 4 november 2018 te 04:15 uur als verdacht van overtreding van artikel 5 lid 2 van de Landsverordening Wegverkeer, aangehouden.

Rijdend toezicht bij de drukte activiteit in verband met Halloween.
Afgelopen weekeinde was het erg druk. Er waren veel personen op straat in verband met het vieren van Halloween. De vaak bezochte clubs waren druk bezocht. De olde Molen was erg druk op zondag ochtend.

Spotcheck controles:
Hier werden verschillende auto’s gecontroleerd en kleine hoeveelheden marihuana, zakjes cocaïne, enkele cocaïne steentjes, scharen, messen, marihuana malers werden aangetroffen en inbeslaggenomen.

Weekoverzicht: Week 2018-44, periode 29 oktober tot en met 4 november 2018.
Totaal 90 controles verricht.
Afgelopen week waren er twee (2) aanhoudingen.
( 2) twee ter zake artikel 5 L.W.V.