02
Tue, Jun
0 New Articles

Korte-Polisial

ORANJESTAD - Gedurende afgelopen week werd weer landelijk gerichte surveillance gehouden. Bij aantreffen van samenscholing ter hoogte bekende plaatsen zoals Manuelitos, Hotel Bacarat (gesloten), volkswoningen Noord, Madiki, volkswoningen Seroe Patrishi werd weer hardhandig aangepakt.

Lokaliteiten als Lekker, De Olde Molen en Cas Casuela, werden gecontroleerd en ervoor gezorgd dat na de sluitingstijd iedereen van daar zo snel mogelijk naar huis gaan.

Samenscholing te Eagle Beach:
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren ter hoogte Eagle Beach stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank en luide muziek aan hadden werden aangesproken en verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd. De groepen blijven zondag avond tot laat in de avond met luide muziek daar rond hangen. Tot 23:00 uur wordt muziek op een lage volume getolereerd.

POLIS AUA 02Samenscholing op de parkeerplaats van The Village.
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren op de parkeerplaats van The Village stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank werden aangesproken en van de plaats verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd.

Aanhouding R. ter ontnuchtering.
Op zaterdag 27 oktober omstreeks 00:25 uur zagen wij ter hoogte perceel Ranchostraat alwaar verdovende middelen verkocht worden, een grijze Toyota Yaris midden op de weg geparkeerd. Er stonden twee jongens aan beide kanten van voornoemde motorvoertuig. Bij ons verbalisanten rees het vermoeden dat bedoelde bestuurder verdovende middelen was gaan kopen. Kort hierna zagen wij voornoemde Toyota voor KFC in de Hendrikstraat. Ter controle op de naleving van de vigeerde wettelijke bepalingen gaven wij aan de bestuurder een stopteken. De bestuurder voldeed niet aan de stopteken en vervolgde zijn route over de Caya E Petrona, Santa Helena straat, Pita straat, door de straten te Madiki en kwam tot stilstand voor zijn woning . De verdachte R geboren op Aruba werd te 00:30 uur aangehouden en naar de politiewacht Oranjestad overgebracht. Aldaar werd hij voor de hovj geleid.

Actie preventief fouillering op 27 en 28 oktober 2018.
Samen met personeel D1 en D2 en personeel van Warda Nos Costa werd meegedaan aan een actie preventief fouilleren. Verschillende personen werden gecontroleerd doch geen bijzonderheden. Door de surveillance eenheden werden verschillende lokaliteiten afgebakken zodat het personeel van Guarda Nos Costa hun controles konden uitoefenen. Verschillende vreemdelingen die zich illegaal op het eiland vertoefden werden aangehouden en naar bureau WNC overgebracht. Hier volgt een overzicht van de door het Flex Team aangehouden verdachten ter zake LVM.

Aanhouding #1 M. ter zake vuurwapenverordening
Op die dag, omstreeks 23:15 uur, zag ik ter hoogte van de corridor gelegen tussen Hyatt hotel en Barcelo hotel een jonge dat op de openbare weg stond. Deze persoon werd door mij aan zijn kleding onderzocht en werd door mij de hier na volgende goederen aangetroffen. In een zwarte heuptas van het merk “Adidas” die hij met zich mee voerde, trof ik, één scherpe patroon van het kaliber 9MM en een doorzichtige plastic zakje inhoudende een blokje gelijkende op Hasjiesj. Naar aanleiding van het vorenstaande heb ik, verbalisant, ter plaatse op 27 oktober 2018, te 23:20 uur, als verdacht van overtreding van artikel 3 lid 1 van de Vuurwapen Verordening en artikel 4 van de Landsverordening Verdovende Middelen, de verdachte genaamd: M. geboren op Aruba 2000 aangehouden.

Aanhouding #2 B. ter zake wapen verordening
Op die dag, omstreeks 03:50 uur, zag ik, verbalisant, ter hoogte van “de Olde Molen” aan de J.E. Irausquin Boulevard een grijze Honda Accord, dat aan de kant van de weg geparkeerd stond. Het betrof een motorvoertuig met het stuur aan de rechterzijde. Bij een door mij verbalisant verrichte onderzoek in voornoemde auto, trof ik verbalisant, aan de passagier zijde op de grond onder de vloermat een dolkmes met gele handvat. In verband met het vorenstaande werd de verdachte zijnde de eigenaar van het motorvoertuig genaamd: B. geboren op Haïti op 28 oktober 2018 te 03:55 uur door mij, verbalisant, ter zake overtreding van artikel 1 van de Wapenverordening aangehouden.

Aanhouding #3 H. ter zake artikel 5 L.W.V.
Op zondag 28 oktober 2018 omstreeks 03:55 uur, zijnde een tijdstip bij nacht, gedurende surveillance, bevonden wij, verbalisanten ons op de naamloze verharde weg leideinde van Palm Beach naar Noord. Gekomen ter hoogte van “Sextasy” zagen wij, verbalisanten, voor ons, een pick-up van het merk Isuzu, type D-max, oranje van kleur dat op dat moment slingerend over de rijbaan aan het rijden was. In verband hiermede gaf ik, aan de bestuurder een stopteken zoals bedoelt in artikel 3 van het Landsbesluit Verkeersregel. Het lukte ons, verbalisanten, de ter hoogte van de Palma Aruba te stoppen. De bestuurder werd verzocht om uit de auto te stappen. Bij aanspreken van de bestuurder constateerden wij, verbalisanten, dat de bestuurder van voornoemde motorvoertuig onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Dit bleek ons, aan zijn waterige en met bloed doorlopende ogen, zijn onvaste stand van gang, de dikke tong waarmede hij tegen ons sprak en zijn sterk naar inwendig gebruik van alcoholhoudende drank riekende adem. Hierdoor had de bestuurder in strijd gehandeld met artikel 5 van de Landsverordening Wegverkeer.
Aanhouding: In verband met boven gerelateerde bevindingen werd de verdachte die op gaf te zijn genaamd: H., geboren op Aruba 1979. Op 28 oktober 2018, te 04:00 uur, ter plaatse als verdacht van overtreding van artikel 5 Lid 2 van het Landsverordening wegverkeer, aangehouden.POLIS AUA 02

Rijdend toezicht bij de drukte activiteit in verband met Halloween.
Afgelopen weekeinde was het erg druk. Er waren veel personen op straat in verband met het vieren van Halloween. De vaak bezochte clubs waren druk bezocht. De olde Molen was erg druk op zondag ochtend.

Spotcheck controles:
Hier werden verschillende auto’s gecontroleerd en kleine hoeveelheden marihuana, zakjes cocaïne, enkele cocaïne steentjes, scharen, messen, marihuana malers werden aangetroffen en inbeslaggenomen.
Weekoverzicht: Week 2018-43, periode 22 t/m 28 oktober 2018.
Totaal 63 controles verricht.

Afgelopen week waren er vier (4) aanhoudingen.
( 1 ) Een ter ontnuchtering.
( 1 ) Een ter zake vuurwapen verordening.
( 1) Een ter zake wapen verordening.
( 1) een ter zake artikel 5 L.W.V.