02
Tue, Jun
0 New Articles

Korte-Polisial

ORANJESTAD - Gedurende afgelopen week werd weer landelijk gerichte surveillance gehouden. Bij aantreffen van samenscholing ter hoogte bekende plaatsen zoals Manuelitos, Hotel Bacarat (gesloten), volkswoningen Noord, Madiki, volkswoningen Seroe Patrishi werd weer hardhandig aangepakt.

Lokaliteiten als Lekker, De Olde Molen en Cas Casuela, werden gecontroleerd en ervoor gezorgd dat na de sluitingstijd iedereen van daar zo snel mogelijk naar huis gaan.

DRUGS AUASamenscholing te Eagle Beach:
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren ter hoogte Eagle Beach stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank en luide muziek aan hadden werden aangesproken en verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd. De groepen blijven zondag avond tot laat in de avond met luide muziek daar rond hangen. Tot 23:00 uur wordt muziek op een lage volume getolereerd.

Samenscholing op de parkeerplaats van The Village.
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren op de parkeerplaats van The Village stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank werden aangesproken en van de plaats verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd.

Aanhouding Q.ter zake artikel 3 en 4 L.V.M.
Op donderdag 11 oktober 2018, omstreeks 21:45 uur, zag wij verbalisanten in de Avenida Alo Tromp een witte Mitsubishi Lancer dat op dat moment achteruit aan het rijden was in een weg van een richtingsverkeer. De bestuurder bleek voor ons te zijn de voor de politie bekende:

Q. geboren op Aruba.
Hij bracht het voertuig tot stilstand tegen over de voormalige Hotel Bacarat. In het verleden werd Q.verschillende malen door ons, verbalisanten aangehouden ter zake het bezitten van verdovende middelen.Bij het zien van de politie stapte Q. uit het voertuig en deed deze op slot. Ik, scheen met mijn zaklantaarn in het voertuig en zag op de achter zitplaats aan de rechterzijde een hoeveelheid kruiden gelijkende op marihuana. Q. werd benaderd en op de hoogte gesteld dat wij een controle zullen verrichten. In zijn linker voor broekzak trof ik een doorzichtige plastic zak inhoudende verschillende kleine zakjes inhoudende elk een hoeveelheid witte op cocaïne gelijkende poeder, een plastic zakje inhoudende een hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden en twee brokjes gelijkende op cocaïne steentjes. De aangetroffen verdovende middelen werden in belang van het verdere onderzoek in beslag genomen Naar aanleiding van het vorenstaande werd de verdachte genaamdQ. ,ter plaatse te 21:50 uur aangehouden ter zake overtreding van artikel 3 en artikel 4 van de Landsverordening Verdovende Middelen.

Actie met Atraco Team te Sabana Basora.DRUGS AUA 03
Op vrijdag 12 oktober 2018 te 04:30 uur werd het personeel van AT en TBP bijgestaan bij invallen in twee woningen te Sabana Basora ter aanhouding van in totaal 5 verdachten die betrokken waren bij enkele gewapende overvallen. Na de aanhoudingen werden de woningen met machtiging van de RC doorzocht naar bewijsmateriaal.

Actie preventief fouillering op 13 en 14 oktober 2018.
Samen met personeel D1 en D2 en personeel van Warda Nos Costa werd meegedaan aan een actie preventief fouilleren. Verschillende personen werden gecontroleerd doch geen bijzonderheden. Door de surveillance eenheden werden verschillende lokaliteiten afgebakken zodat het personeel van Guarda Nos Costa hun controles konden uitoefenen. Verschillende vreemdelingen die zich illegaal op het eiland vertoefden werden aangehouden en naar bureau WNC overgebracht. Hier volgt een overzicht van de door het Flex Team aangehouden verdachten ter zake LVM.

Aanhouding # 1: K. ter zake L.V.M.
Op 13 oktober 2018, omstreeks 20:20 uur, zag ik, verbalisant, ter hoogte van Koningstraat een man, die later opgaf te zijn genaamd: K., geboren op Aruba .Deze persoon werd door mij aan zijn kleding onderzocht. In zijn rechter voorbroekzak had ik, verbalisant, twee doorzichtige plastic zakjes inhoudende elk een hoeveelheid witte op cocaïne gelijkende poeder aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar de Politiewacht Oranjestad vervoerd.

Aanhouding # 2: F. ter zake L.V.M.
Op 13 oktober 2018, omstreeks 20:20 uur, zag ik, verbalisant, ter hoogte van Koningstraat een man, die later opgaf te zijn genaamd: F. geboren op Aruba Deze persoon werd door mij, aan zijn kleding onderzocht. In zijn linker voor broekzak trof ik, verbalisant, een doorzichtige plastic zakje inhoudende een hoeveelheid witte op cocaïne gelijkende poeder.De verdachte werd aangehouden en naar de politiewacht Oranjestad vervoerd.

DRUGS AUA 01Aanhouding # 3: F. ter zake L.V.M.
Op 14 oktober 2018, omstreeks 01:05 uur, zag ik, verbalisant, ter hoogte van MC Donalds te L.G. Smith Boulevard een man, die later opgaf te zijn genaamd F. geboren op Aruba, Hij zat in een grijs kleurige Nissan, model Sentra, aan het passagiers zijde. Hij werd verzocht om uit de auto te stappen. Bij verdere onderzoek in een tas dat F. om zijn hals had, werd een potje inhoudende een hoeveelheid op marihuana lijkende kruiden aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en naar de politie wacht Shaba overgebracht.

Aanhouding # 4: K. ter zake L.V.M.
Op 14 oktober 2018, omstreeks 01:05 uur, zag ik ter hoogte van MC Donalds te L.G. Smith Boulevard een man, die later opgaf te zijn genaamd: K. geboren op Aruba.Hij zat in een grijs kleurige Nissan, model Sentra,. Hij zat op de bestuurder zitplaats van voornoemde motorvoertuig. Hij werd verzocht om uit de auto te stappen. Bij verdere onderzoek in voornoemde auto trof ik, verbalisant naast de versnellingspook een doorzichtige zip Lock zakje inhoudende drie doorzichtige plastic potjes inhoudende elk een hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden, een marihuana sigaret en een marihuana maler. De verdachte werd aangehouden en naar de politiewacht Shaba overgebracht.

Spotcheck controles:
Hier werden verschillende auto’s gecontroleerd en kleine hoeveelheden marihuana, zakjes cocaïne, enkele cocaïne steentjes, scharen, messen, marihuana malers werden aangetroffen en inbeslaggenomen.
Weekoverzicht: Week 2018-41, periode 8 t/m 14 oktober 2018.
Totaal 82 controles verricht.
Afgelopen week waren er 5 aanhoudingen.
5 ( vijf ) ter zake L.V.M.