19
Tue, Feb
9 New Articles

Korte-Polisial

ORANJESTAD - Gedurende afgelopen week werd weer landelijk gerichte surveillance gehouden.

ARUBAANSE GELD 001Bij aantreffen van samenscholing ter hoogte bekende plaatsen zoals Manuelitos, Hotel Bacarat (gesloten), volkswoningen Noord, Madiki, volkswoningen Seroe Patrishi werd weer hardhandig aangepakt.
Lokaliteiten als Lekker, De Olde Molen en Cas Casuela, werden gecontroleerd en ervoor gezorgd dat na de sluitingstijd iedereen van daar zo snel mogelijk naar huis gaan.

Samenscholing te Eagle Beach:
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren ter hoogte Eagle Beach stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank en luide muziek aan hadden werden aangesproken en verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd. De groepen blijven zondag avond tot laat in de avond met luide muziek daar rond hangen. Tot 23:00 uur wordt muziek op een lage volume getolereerd.

Samenscholing op de parkeerplaats van The Village.
Alle groepen dat gedurende de nachtelijke uren op de parkeerplaats van The Village stonden, en bezig waren met het nuttigen van alcoholhoudende drank werden aangesproken en van de plaats verwijderd. En degene van wie wij enige verdenking hadden werden gecontroleerd.
Aanhouding 3 verdachten ter zake L.T.U.
Op 12 mei 2018 omstreeks 23:20 uur werd een blauwe Nissan Platina ter hoogte South Beach Mall ter controle gestopt. Bedoelde auto voerde aan de voor en achterzijde verbleekte kenteken platen. Tijdens het aanzeggen van een proces-verbaal aan de bestuurder J.M.A.H. geboren in Venezuela, verklaarde hij dat hij illegaal op het eiland vertoefde. De mede ARUBAANSE GELDinzittenden S.B.V. geboren in Venezuela en G.C. geboren inde Dominicaanse Republiek werden naar de politiewacht Shaba overgebracht en aan het personeel van IASA overgedragen.

Aan de wacht werd in de paspoort van A.B. een loonstrook van het restaurant aangetroffen.
Het personeel van IASA kwam te SHABA en nam de vreemdelingen mee en zou voor het verdere onderzoek zorg dragen. De auto werd op de parkeerplaats van SHABA geparkeerd in afwachting de rechtmatige eigenaar.

Aanhouding 3 verdachten ter zake L.V.M.
Op zaterdag 12 mei 2018, omstreeks 00:20 uur, bevonden wij, verbalisanten, ons op surveillance op het parkeerplaats van “The Village” aan de J.E Irausquin Boulevard. Op voornoemde parkeerplaats zagen wij, verbalisanten, een personen auto van het merk Mitsubishi, type Lancer grijs van kleur met drie personen erin. Terwijl wij langs voornoemde auto langs reden, kregen wij een geur van verbrandde marihuana. Op dat moment bevonden er geen andere personen in de directe nabijheid van voornoemde auto. Hierdoor rees bij ons, verbalisanten, het vermoeden dat bedoelde personen in de auto bezig waren met het roken van marihuana. In verband hiermede besloten wij het een en ander te controleren. Bij het benaderen van voornoemde auto werd het geur van verbrandde marihuana sterker. Bij het zien van de surveillance, had de medepassagier een sigaret aan de man die achter op het zitplaats zat, overhandigt. Ik, vorderde de medepassagier mij de sigaret te in beslag genomen 003geven. Het bleek inderdaad een marihuana sigaret te zijn. De medepassagier die later gaf op te zijn genaamd: M.L. geboren in Venezuela en tijdelijk verblijf te een appartement te noord, werd verzocht om van uit de auto te stappen. Nadat zij het portier open deed en uit de auto had gestapt, zag ik op de zitplaats waar zij zat, een doorzichtige plastic zakje inhoudende en hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden. De bestuurster die later gaf op zijn genaamd: en de man die achter zat die later gaf op te zijn genaamd: C.D.E. geboren in Venezuela en ook tijdelijk verblijf te een appartement te Noord werden ook verzocht om van uit de auto te stappen. Gedurende een onderzoek in het voertuig trof ik een groene koker met daarin een doorzichtig plastic zakje inhoudende een hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden in een zwarte tas die op het medepassagier zitplaats lag. In de zwarte tas behorende aan M.L. waren er ook verschillende bankbiljetten van Amerikaanse dollars van verschillende valuta’s. De tas met inhoud werd in belang van het verdere onderzoek in beslag genomen.

in beslag genomen 001Aanhouding verdachten:
In verband hiermede werden de verdachten M.L. en C.D.E. voornoemd door ons verbalisanten ter zake overtreding van artikel 4 van de Landsverordening Verdovende Middelen ter plaatse aangehouden.

Overdragen van geldbedrag aan personeel van het Integraal Afpak Team Aruba.
Het onderzoek voortzettend kon de verdachte geen aannemelijke verklaring van de herkomst van het geldbedrag geven. Deze werden in verband met artikel 2:404 van het Wetboek van Strafrecht van Aruba in beslag genomen. Deze werd aan het personeel van het Integraal Afpak Team Aruba voor het verdere onderzoek overgedragen.

Aanhouding 3 verdachten ter zake L.V.M.
Op zondag, 13 mei 2018, omstreeks 00:00 uur, bevonden wij, verbalisanten, ons op surveillance op de secundaire rijbaan van de J.E. Irausquin Boulevard ter hoogte “Eagle Beach”. Er stond een witte Toyota Altezza in een parkeervak te “Eagle Beach” geparkeerd. Het betrof een motorrijtuig met het stuur aan de rechterzijde. Op dat moment waren er geen andere auto’s in de omgeving van voornoemde auto. Terwijl wij, verbalisanten, langs voornoemde auto reden, kregen wij een sterke geur van verbrandde marihuana dat uit voornoemde auto afkomstig was. Wij verbalisanten benaderden de auto ten einde een controle te verrichten. Dichterbij de auto gekomen kwam een sterkere geur van verbrandde marihuana vanuit de auto. Er zaten twee mans personen voor in de auto en er zat een dame op de achter zitplaats. Terwijl ik, met mijn zaklantaarn in de auto scheen, zag ik naast de versnellingspook een rode marihuana maler en een glazen asbak met daarin een half gerookte marihuana sigaret. De bestuurder en mede passagiers in beslag genomen 004werden verzocht om van uit de auto te stappen. In het handschoenen vakje van voornoemde motorvoertuig trof ik een glazen potje inhoudende een hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden. Op de achter zitbank achter de bestuurder zitplaats trof ik een blauwe tas. In de blauwe tas trof ik, een vierkanten plastic bakje met een blauwe deksel inhoudende een marihuana maler, en doorzichtige plastic zakje inhoudende een hoeveelheid op marihuana gelijkende kruiden en een hoeveelheid losse op marihuana gelijkende kruiden. Al de boven genoemde verdovende middelen en attributen werden in belang van het verdere onderzoek in beslag genomen.

Aanhouding verdachten:
In verband met het vorenstaande werden de verdachten die op gaven te zijn genaamd: M. geboren op Aruba en L. geboren in Nederland en P. geboren in Peru ter zake overtreding van de bepalingen van artikel 4 van de Landsverordening Verdovende Middelen aangehouden.

Aanhouding P.T. ter zake artikel 5 L.W.V.
Op 12 mei 2018 omstreeks 00:50 uur, gedurende surveillance, bevonden wij, verbalisanten ons op de naamloze verharde weg leidende van Palm Beach naar Sabana Liber ter hoogte in beslag genomen 003van “Lekker Bar & Restaurant”. Aldaar zagen wij, verbalisanten, een pick-up, van het merk Nissan, wit van kleur dat slingerend over de rijbaan reed. In verband hiermede gaf ik, aan de bestuurder van pick-up een stopteken zoals bedoelt in artikel 3 van het Landsbesluit Verkeersregel. Het lukte ons, verbalisanten, de pick-up ter hoogte van de Politie wacht te Noord te stoppen. De bestuurder werd verzocht om uit de pick-up te stappen. Bij aanspreken van de bestuurder constateerden wij, verbalisanten, dat de bestuurder van voornoemd motorvoertuig sterk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Dit bleek ons, aan zijn waterige en met bloed doorlopende ogen, zijn onvaste stand van gang. Hierdoor had de bestuurder van de pick-up in strijd gehandeld met artikel 5 van de Landsverordening Wegverkeer.
Aanhouding: In verband met boven gerelateerde bevinding werd de verdachte die op gaf te zijn genaamd: P.T. geboren in Colombia, ter plaatse als verdacht van overtreding van artikel 5 Lid 2 van het Landsverordening wegverkeer, aangehouden.

in beslag genomenSpotcheck controles:
Hier werden verschillende auto’s gecontroleerd en kleine hoeveelheden marihuana, zakjes cocaïne, enkele cocaïne steentjes, scharen, messen, marihuana malers werden aangetroffen en inbeslaggenomen.

Weekoverzicht: Week 2018-19, periode 7 mei t/m 13 mei 2018.

Totaal 111 controles verricht.

Afgelopen week waren er 10 aanhoudingen.
Zes ( 6 ) ter zake L.V.M.
Drie ( 3 ) ter zake L.T.U. gedurende verkeerscontrole.
Eén ( 1 ) ter zake artikel 5 L.W.V.