15
Mon, Jul
11 New Articles

Lokal

Oranjestad/Willemstad – Op dinsdag vindt de kick-off plaats van de UNESCO Media Pressure Cooker Marathon op Aruba. In dit project worden journalisten, media-scholars en young talents uitgedaagd om een quick scan te maken van het media landschap op Aruba en daarover een multimediale long-read te publiceren.

Op dinsdag 22 november om 7PM in de Aula van de Universiteit van Aruba wordt afgetrapt met een Preview Lecture van media onderzoeker Renske Pin. De Pressure Cooker Sessies vinden plaats op 19-21 januari 2017, met een intensief drie daags programma met werksessies, live uitzendingen en trainingen van lecturers zoals Jeroen Pauw en collega's Dick Drayer, Favell Maduro en Yves Cooper van buureiland Curaçao die daar deelnamen aan UNESCO media projecten.

Na 4 weken productietijd volgt op 15 februari de launch van de publicatie online, voor het grote publiek. Dit project beoogt met educatie en een tastbaar product bij te dragen aan het versterken van de journalistiek op Aruba, door inzicht te krijgen in het landschap, samenwerking te stimuleren en de mediawijsheid van het publiek te vergroten.

Journalisten en media-scholars kunnen zich aanmelden voor de pressure cooker sessies via de Facebook page www.facebook.com/MDPAruba. Deelname is gratis. UNESCO geeft vier jongeren met journalistieke ambities van het HAVO, VWO of HBO de mogelijkheid om deel te nemen. Zij kunnen voor 15 december hun CV en motivatiebrief (maximaal 1 A4) sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. om in aanmerking te komen.

Dit project ontving een funding vanuit het UNESCO Participation Programme en wordt uitgevoerd door Renske Pin (RE-Quest Research & Consultancy) en Birgit Kreykenbohm (Kreykenbohm Communication). De Universiteit van Aruba steunt het project, o.a. met het hosten van de events. Studenten van de Academy of Fine Arts en Design Aruba maken een "The making of" documentaire van het proces.